Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Συγκέντρωση στα Προπύλαια αναπληρωτών καθηγητών



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καθηγητές διεκδικώντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

Με πανώ και συνθήματα υπέρ της μονιμότητας στην εργασία και στους διορισμούς και ενάντια στην "εργασιακή ομηρία" οι δεκάδες διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις προαναγγελθείσες εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας.

Ειδικότερα, οι διαδηλωτές ζητούν να μη γίνει καμία αλλαγή στο σύστημα διορισμών μέχρι να διοριστούν ως μόνιμοι όλοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες προϋπηρεσίας.

Επίσης, η κάλυψη όλων των κενών να γίνεται με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ενώ για τον υπολογισμό αυτών των θέσεων ζητούν την υλοποίηση των προτάσεων της ΟΛΜΕ για νομοθετική κατοχύρωση ανώτατου ορίου 25 μαθητών ανά τμήμα, 20 στις κατευθύνσεις και 10 ανά καθηγητή στα εργαστήρια. Τέλος ζητούν την άμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το μεσημέρι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καθηγητές. Με πανό και συνθήματα, όπως «Μισή δουλειά, μισή ζωή» οι διαδηλωτές ζήτησαν να μη γίνει αλλαγή στο σύστημα διορισμών μέχρι να γίνουν μόνιμοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες προϋπηρεσίας. Βασικά επίσης αιτήματα των διαδηλωτών είναι η κατάργηση του θεσμού των ωρομίσθιων και ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών για τη κάλυψη κενών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: