Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Πολλά είναι αυτά που θα μπορούσαν να ειπωθούν για τη χθεσινή Γενική μας Συνέλευση. Το σίγουρο είναι πάντως ότι τα θετικά συμπεράσματα που αποκομίστηκαν ήταν πολλά. Καταρχάς ήταν μια συνέλευση που είχαμε χρόνια να δούμε και σε παρουσίες (είχε επιτέλους κανονική απαρτία) και σε συμμετοχή και σε απόψεις που ανταλλάχθηκαν. Ήταν πολύ ευχάριστη η έκπληξη που μας επιφύλαξαν πολλοί νέοι αλλά και παλαιότεροι συνάδελφοι να μας «αφαιρέσουν» επιτέλους για λίγο το λόγο και να πάρουν κι οι ίδιοι ενεργό μέρος στη διαδικασία, εκφράζοντας τις απόψεις, τα παράπονα και τους προβληματισμούς τους και τελικά να μετατρέψουν το σύνηθες υποτονικό κλίμα σ΄ έναν πολύ ζωντανό και εποικοδομητικό διάλογο.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τα πράγματα που ακούστηκαν δεν ήταν ευχάριστα. Πώς θα μπορούσαν να είναι άλλωστε στην εποχή που ζούμε; Το σημαντικό όμως είναι ότι πλέον υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που κατανοούν την αξία και των δυσάρεστων πραγμάτων, όταν αυτά μπορούν να ανατραπούν, και δείχνουν διατεθειμένοι να το πράξουν. Έτσι λοιπόν:

1. Στην ενημέρωση από το γραμματέα της ΔΟΕ, κο Τριαντάφυλλο Οικονόμου, ακούστηκε μεν η τραγική κατάσταση στην οποία κινδυνεύει να περιπέσει ανεπιστρεπτί ο κλάδος, αλλά ταυτόχρονα αποδόθηκαν και από τους συναδέλφους οι ευθύνες στη ΔΟΕ για την άστοχη οργάνωση των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων.

2. Καταψηφίστηκαν τα πεπραγμένα του σκιώδους μέχρι τώρα Δ.Σ., στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας για όσα έγιναν -και κυρίως δεν έγιναν- τη χρονιά που μας πέρασε.

3. Πέρασε ομόφωνα ψήφισμα για τους ωρομίσθιους και τους αναπληρωτές, που καταστηλιτεύει τον εργασιακό μεσαίωνα του συγκεκριμένου θεσμού με προέκταση ως και τις πελατειακές σχέσεις που ανοίγει εν όψει του «Καλλικράτη».

4. Στηρίχτηκε η πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αρχής γενομένης με την απεργία της 10ης Φλεβάρη και προτάθηκε 48ωρη για 8 & 9/3, σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ.

5. Πέρασαν ομόφωνα οι καταστατικές αλλαγές, που περιμένουν να υλοποιηθούν από το 2005 και που μέχρι τώρα δεν είχαν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο. Να πούμε εδώ ότι η παράταξη της ΔΑΚΕ (8 παρόντες) απείχε από τη διαδικασία, προφασιζόμενη μη απαρτία (η ώρα ήταν 14.45 και είχαν μείνει καμιά 50αριά άτομα), ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι σε κάθε συνέλευση η απαρτία μετριέται στην αρχή και όχι στο τέλος της…

Για το τελευταίο θέμα, να πω ότι οι αλλαγές που ψηφίστηκαν είναι οι ακόλουθες:
1. Άρθρο 10 παρ. 1: προστίθεται η φράση «και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ» και όπου αλλού αυτό κρίνεται απαραίτητο.
2. άρθρο 14 παρ. 6: προστίθεται η φράση «Απολογισμός εσόδων – εξόδων»
3. άρθρο 15 παρ.1.1.: διαγράφεται η λέξη «Ιανουαρίου» από τη φράση «Τακτική Γ.Σ. του Ιανουαρίου» και αντικαθίσταται από τη λέξη «Δεκεμβρίου». Αυτονόητο είναι ότι η ίδια αλλαγή θα γίνει και σε όσα άρθρα αναφέρονται στη συγκεκριμένη συνέλευση.
4. άρθρο 18 παρ. 1: η θητεία του Δ.Σ. αλλάζει σε «ένα χρόνο».
5. άρθρο 18 παρ. 6: αφαιρείται η έκφραση «αιρετού εκπροσώπου».

Συνάδελφοι, χθες έγινε φανερό ότι το εκπαιδευτικό κίνημα και άποψη έχει και παλμό και αγωνιστική διάθεση. Και κανείς δεν μπορεί να κοροϊδεύει για πολύ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: