Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ : Απάντηση στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του Στρατή Τζιμή- Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης



Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου πέραν των διαφορετικών ή και αντίθετων εντελώς αντιλήψεων, πολιτικών και συνδικαλιστικών, των παρατάξεων που το απαρτίζουν γύρω από το σοβαρό θέμα του ρόλου που διαδραματίζει η ίδρυση των Περιφερειακών Διευθύνσεων, θεωρεί ανάγκη άμεση να τοποθετηθεί πάνω στη xαιρετιστήρια επιστολή του απερχόμενου Περ/κού Δ/ντή.

Θεωρούμε ανυπόληπτη κι ανέντιμη κάθε προσπάθεια απόκρυψης κι αποσιώπησης που χυδαία φτάνει ως και το βαθμό της ωραιοποίησης – αποποίησης ευθυνών που αφορούν δομές, λειτουργίες, υπηρεσίες και υποχρεώσεις του κράτους.

Είναι πρόκληση και προσβολή για τους φιλοπρόοδους κατοίκους του νησιού μας, γιατί ζουν από κοντά τα «ευεργετήματα» της παραπαιδείας, τις ποντικοφωλιές Νηπιαγωγεία, τα εγκαταλειμμένα - λησμονημένα σχολικά κτίρια (5ο Δημ. Σχολ, Μουσικό, Αθλητικό, 5ο – 7ο Νηπ/γείο, Ειδικό ……..) που ιδιώτες περιμένουν την παράδοσή τους (μέσω ΣΔΙΤ) στις αγκαλιές τους για να κερδοσκοπήσουν, την έλλειψη υποδομών κ.τ.λ.

Η πελώρια διαστροφή που έξυπνα και κατευθυνόμενα γίνεται προσπάθεια να συνοδεύσει δυστυχώς και την κοινωνία μας, να εκλαμβάνεται δηλαδή και να εισπράττεται ως «εχθρός» κι απειλή όποιος αντιστέκεται στον παραλογισμό, στη διάλυση και την ανευθυνότητα, πήρε σάρκα και οστά επί των ημερών σας!!

Η επιβολή ποινών και μάλιστα με χρήση ακόμα και χουντικών νομικών διατάξεων αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών και της προσφοράς σας. Σίγουρα στη συμπλήρωση της μειοδοτικής λίστας για θέσεις κλειδιά στη διοίκηση η εκάστοτε πολιτεία τέτοιες εκδουλεύσεις τις λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της.

Για τους Εκπ/κούς της Π.Ε. που επίμονα και κόντρα στον καιρό εξακολουθούν να παραμένουν δάσκαλοι και να υπηρετούν το λαό θα τους αρκούσε μια απλή αποχαιρετιστήρια συγγνώμη από τον εκπρόσωπο μιας πολιτείας βαθιά υποκριτικής!!

Δείτε την αποχαιρετιστήρια επιστολή του Στρατή Τζιμή- Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χα χα, τέλεια επιστολή! Κάποιος έπρεπε να του τα δώσει στο χέρι... Μπράβο στο Σύλλογο Μυτιλήνης!!!