Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΑΚΙΣ: Έργα και ημέραι της παραλιακής Σάμου

Η παρωδία της χθεσινής συνεδρίασης, της «έκτακτης» και «κατεπείγουσας», όπως τη βάπτισε ο κ. Δήμαρχος Σάμου για να αποποιηθεί τις ευθύνες του, έδειξε ότι:

1. Μέχρι το Πάσχα και υπό την προϋπόθεση της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, θα πλακοστρωθεί η πλατεία με πλάκες που ακόμη δεν έχουν αγορασθεί και δεν έχουν έρθει στο νησί, γιατί οι παλιές πλάκες της πλατείας έκαναν φτερά.

2. Επειδή ο εργολάβος, όπως είπε ο ίδιος, δεν δέχεται υποδείξεις στον τρόπο οργάνωσης της δουλείας του και δεν θα βάλει δεύτερο συνεργείο να εργάζεται παράλληλα στο κάτω πεζοδρόμιο προς τη πλευρά της θάλασσας, οι εργασίες υπερύψωσης και πλακόστρωσης του πεζοδρομίου αυτού θα αρχίσουν μετά το Πάσχα.

3. Θα απαιτηθεί επιπλέον επιχορήγηση, προς το παρόν 160.000 ευρώ και έπεται και συνέχεια, χρήματα που φυσικά θα στερηθούν άλλες πόλεις και χωριά της Σάμου που τα έχουν ανάγκη.

4. Από τη Δευτέρα (2 Μαρτίου 2015), σύμφωνα με τη προφορική δέσμευση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως παρκαρισμένο αυτοκίνητο στο δρόμο της παραλιακής.

5. Υπάρχει ανάγκη κυκλοφοριακής μελέτης, αλλά επειδή δρουν αστραπιαία οι αρμόδιοι υπεύθυνοι του Δήμου, δεν την έχουν προχωρήσει εδώ και μήνες και θα την αναθέσουν στην επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

6. Και το τελευταίο, έχει ήδη μεθοδευθεί μεταξύ Δήμου και εργολάβου να δοθεί παράταση. Χάνεται δηλαδή και η νέα τουριστική περίοδος, τη στιγμή που ο εργολάβος έλεγε ότι το έργο θα το τελείωνε πολύ νωρίτερα της συμβατικής του υποχρέωσης, που λήγει στις 26 Ιουνίου 2015.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου έχουμε τέσσερις ολόκληρους μήνες, δηλαδή μεγάλη επάρκεια χρόνου για να ολοκληρωθεί το έργο. Αλλά αυτό δυστυχώς θα γινόταν σε άλλους τόπους και όχι στη Σάμο. Σε τόπους που διοικούνται από Δημάρχους που σέβονται τους πολίτες και οι οποίοι δεν διστάζουν να επιβάλουν ποινικές ρήτρες σε εργολάβους που δεν συμμορφώνονται με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: