Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Στην τελική ευθεία οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των φακέλων των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και πλέον μπαίνουμε στην τελική εβδομάδα επιλογής των 13 προσώπων, που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής ανά Περιφέρεια.
Συγκεκριμένα ανά Περιφέρεια έχει σχηματιστεί το λεγόμενο «τετραπρόσωπο», από το οποίο θα επιλεγεί τελικά ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης. Ήδη φαίνεται να έχουν γίνει «εκπτώσεις» ως προς τα αρχικές «κόκκινες γραμμές» που είχαν μπει και συγκεκριμένα:
  • - Ο Περιφερειακός Διευθυντής θα έπρεπε να είχε αρχικά διδακτορικό τίτλο, ενώ τώρα  δέχονται να έχει μόνο μεταπτυχιακό.
  • - Η μη ενεργή συμμετοχή στην αξιολόγηση που αρχικά είχε μπει ως δικλίδα, φαίνεται σε κάποιες Περιφέρειες να μην τηρήθηκε, εκτός βέβαια αν μετρήσει στην τελική επιλογή.
Μια άλλη πληροφορία ελεγμένη και επιβεβαιωμένη είναι ότι οι ΑΝΕΛ θα έχουν 2 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, των οποίων οι Περιφέρειες και τα ονόματα είναι «κλειδωμένα».
Για την Περιφέρεια Κρήτης το «τετραπρόσωπο» έκλεισε με 3-1 υπέρ της Β/θμιας. Από την Α/θμιας ο υποψήφιος είναι δάσκαλος και από τη Β/θμιας καθηγητές βασικών ειδικοτήτων.
Τέλος να σημειώσουμε ότι πληροφορίες από το Υπουργείο δεν διαρρέουν, ενώ και εκεί υπάρχει διαμάχη για το πρόσωπο που θα κάνει την τελική επιλογή. Δηλαδή αν θα  είναι ο Υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς ή ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Κουράκης. Κομματικοί και συνδικαλιστές επιμένουν για το πρόσωπο του κ. Κουράκη…
Ίσως μέχρι την Παρασκευή να έχουμε τα 13 ονόματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: