Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς ζητά να αποζημιωθούν οι Σαμιώτες

Την άμεση αποζημίωση των κατοίκων της ακριτικής Σάμου ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή την Παρασκευή 6/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το ακριτικό νησί της Σάμου τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2015 προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές τόσο στο Δήμο όσο και στην ευρύτερη Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.
Μάλιστα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που ξεπερνούσαν τα 10 μποφόρ στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου έχουν καταγραφεί ζημίες που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 500.000€.

Και ο Νότης Μαριάς συνεχίζει παρατηρώντας ότι αναφορικά με το μέγεθος της καταστροφής, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας της 10ης Φεβρουαρίου 2015 συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας μαζί με περιπολικά οχήματα της αστυνομίας προσπαθούσαν να κρατήσουν το δρόμο ανοικτό προκειμένου να είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής καταλήγει ρωτώντας την Επιτροπή ποια μέτρα υπέρ των ως άνω πληγέντων κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου προτίθεται να εγκρίνει και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος για την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών που σημειώθηκαν στο νησί λόγω των θυελλωδών ανέμων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: