Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

ΑΚΙΣ: Χαρτί προς ανακύκλωση απειλεί τη δημόσια υγεία

Εμφάνιση P1010002.JPGΕρώτηση κατατέθηκε προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του ΔΣ της 9ης Μαρτίου 2015, από την Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου, σχετικά με την άμεση απομάκρυνση τόνων χαρτιού, που έχει συσσωρευτεί για ανακύκλωση στο υπόγειο της επαγγελματικής σχολής (Μαυρογένειος Σχολή) στο Μαλαγάρι Σάμου. 


Το χαρτί αποθηκεύτηκε εκεί σε αναμονή για ανακύκλωση, αλλά δυστυχώς ξεχάστηκε από τους αρμόδιους του Δήμου και σήμερα απειλεί τη δημόσια υγεία, διότι έχει μετατραπεί σε φωλιές τρωκτικών. 

Στο υπόψη θέμα η ΑΚΙΣ προτείνει εκτός της άμεσης απομάκρυνσης του χαρτιού και της συντήρησης του χώρου, να μεταφερθούν και όλα τα άχρηστα αντικείμενα και στερεά απόβλητα που έχουν «προσωρινά» αποθηκευθεί στην αυλή της σχολής. 

Στη συνέχεια, προτείνεται να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν, κατά την κρίση της Δημοτικής αρχής, οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις (πρώην διδακτήρια) που βρίσκονται απέναντι από το νεοκλασικό κτίριο της σχολής, προκειμένου να χορηγηθούν για στέγαση γραφείων πολιτιστικών συλλόγων. 

Παράλληλα προτείνεται η αξιοποίηση (π.χ. ως μουσειακό υλικό) των παλαιών μηχανημάτων επεξεργασίας μετάλλου (τόρνοι, δράπανα, φρέζες κτλ) που χρησιμοποιούσαν οι σπουδαστές της σχολής και που σήμερα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στην διάβρωση του χρόνου και της υγρασίας.

Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: