Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΤΡΟΠΗ : Κουμαραδαίοι - Νεοχώρι… Απόγνωση και θλίψη

Ύστερα από συζήτηση με την τοπική εκπρόσωπο του χωριού, Θεολογία Κληρονόμου, διαπιστώθηκε μια αδιαφορία και αδράνεια από τους υπεύθυνους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον και ανταπόκριση για επίλυση χρόνιων και καθημερινών ζητημάτων. Δεν έχει πατήσει κανένας υπεύθυνος στο χωριό. Έχουν συσσωρευτεί διάφορα θέματα και αν δεν λύνονται στο χρόνο τους, τότε μαζεύονται, και δεν μπορούν να επιλυθούν. Άλλα λέγανε και άλλα γίνονται τώρα…

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα ζητήματα της κοινότητας είναι:

1. Πρέπει να πέσει πίσσα στο κεντρικό δρόμο, εντός των ορίων του χωριού, γιατί είναι χαλασμένο το οδόστρωμα εδώ και χρόνια.

2. Υπάρχουν λακκούβες μέσα στο χωριό, που πρέπει να κλείσουν.

3. Η αγροτική οδοποιία πρέπει να καθαριστεί και να φύγουν κάποιες λάσπες και πέτρες λόγω των βροχοπτώσεων, για να μπορούν να πηγαίνουν οι κάτοικοι στα χωράφια τους.

4. Πρέπει να γίνουν τα κλαδέματα της εποχής στους δημόσιους χώρους του χωριού.

5. Στο πάρκο που υπάρχει, πρέπει να γίνουν οι αντίστοιχες εργασίες καθαριότητας, γιατί μετά θα θέλει πολλές μέρες εργασίας και θα είναι δύσκολη η προσπέλαση.

6. Χρειάζεται βάψιμο το κοινοτικό κατάστημα, όπου στεγάζεται και το αγροτικό ιατρείο.

Τα προβλήματα είναι πολλά, ενώ οποιεσδήποτε συντηρήσεις και εργασίες καθαριότητας ανύπαρκτες. Πρέπει να γίνει άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους, ώστε να προγραμματιστεί τι πρέπει να γίνει στο χωριό και να λυθούν τα προβλήματα.

Το χωριό είναι ένα τουριστικό μέρος, και σε ένα μήνα θα αρχίσουν να το επισκέπτονται. Πρέπει να έχει αλλάξει όψη, γιατί η τουριστική δραστηριότητα είναι μία από τις κύριες σε αυτό το μέρος.

Το βασικότερο πρόβλημα του Νεοχωρίου είναι η επισκευή και συντήρηση του κοινοτικού συγκροτήματος, ενός θέματος που χρονίζει περισσότερο από 5 χρόνια. Ένας χώρος πάνω από 3 αιώνες ιστορίας, στον οποίο συστεγάζεται το ιατρείο του χωριού, το γραφείο της κοινότητας, οι εγκαταστάσεις του ΟΤΕ, και το αρχείο του παλιού δημοτικού σχολείου.

Από τις πρώτες κινήσεις του τοπικού εκπροσώπου του χωριού ήταν να ενημερωθεί ο δήμος και να προγραμματιστούν επισκευές. Οι εργασίες ξεκίνησαν τέλος Ιανουαρίου, αλλά δεν τελείωσαν ποτέ… Εργολάβος ανέλαβε και έχει ξεσκεπαστεί η παλιά κεραμοσκεπή, αλλά οι εργασίες έχουν σταματήσει.
Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει προγραμματισμός και οργάνωση για την συνέχιση των εργασιών. Άραγε τι φταίει;;;

Η αγροτική ιατρός δεν μπορεί να προσφέρει τις εργασίες της, και ο εκπρόσωπος και ο γραμματέας της κοινότητας δεν μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο. Ο υπάρχων εξοπλισμός και το ιστορικό αρχείο καταστρέφονται. Ένα αρχείο αιώνων "προστατεύεται" με νάιλον, και η βροχή και οι καιρικές συνθήκες διαβρώνουν μέρα με τη μέρα τα πάντα.

Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι, διαμαρτύρονται έντονα, και ζητάνε άμεση λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: