Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 11/1 & 17/1/19

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, μετά την απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση έγινε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο 3ο Σάμου με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων που συμμετείχαν στην πολύ καλή και εμπεριστατωμένη συζήτηση με μαχητική διάθεση που αντανακλούσε και την υψηλή συμμετοχή στην απεργία (65%).
Η πρόταση που διατυπώσαμε προς το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η εξής:
 «Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκτιμά ότι το σύστημα προσλήψεων – διορισμών που περιέχεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας:
§  Απαξιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου και την προϋπηρεσία των συναδέλφων αναπληρωτών.
§  Εισάγει και θεσμοθετεί έναν ανελέητο και συνεχή ανταγωνισμό καθώς και ένα κυνήγι πιστοποιήσεων και προσόντων που θα επεκταθεί σε όλο το εκπαιδευτικό σώμα.
§  Είναι ένα «ευέλικτο» σύστημα του οποίου οι όροι και οι προϋποθέσεις θα μεταβάλλονται με στόχο την ανακύκλωση της ανεργίας και την παγίωση της αδιοριστίας.
Θεωρεί ότι χρειάζεται παρατεταμένος, μαζικός και μαχητικός αγώνας για:
  1. Άμεση, συνολική και οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα προσλήψεων – διορισμών.
  2. Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς με βάση αποκλειστικά το ΠΤΥΧΙΟ και την ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ.
  3. Διορισμό όλων των αναπληρωτών.
Σε αυτήν την κατεύθυνση απαραίτητα πρώτα βήματα είναι:
  1. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ, Σάββατο 12/1/2019.
  2. 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Δευτέρα και Τρίτη, 14 & 15/1/2019.
  3. ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ την Τρίτη 15/1/2019.
  4. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ την Τετάρτη 16/1/2019 για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.»
Η πρόταση απόφασης που εισηγηθήκαμε στη Γενική Συνέλευση (με την προσθήκη της αίτησης προς τη ΔΟΕ για την κάλυψη των εξόδων για τα μέλη που θα θελήσουν να μεταβούν στην Αθήνα για τις κινητοποιήσεις του διημέρου 14 & 15/1 που πρότεινε η Ενωτική) υπερψηφίστηκε με 33 ψήφους έναντι 3 ψήφων για την πρόταση της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ και 3 ψήφων για την πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων.
Επίσης, αποφασίστηκε απεργιακή συγκέντρωση, σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Σάμου τη Δευτέρα 14/1.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, με ευθύνη της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΚΚΕ) δεν κήρυξε 48ωρη απεργία, δεν συγκάλεσε Ολομέλεια Προέδρων και, όταν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου αναβλήθηκε για την Πέμπτη η συζήτηση και ψήφιση του ν/σχ στην Ολομέλεια της Βουλής, αρνήθηκε να κηρύξει 3μερη απεργία για Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και κήρυξε 24ωρη για την Πέμπτη με την προϋπόθεση ότι, όταν δε ψηφισθεί την Πέμπτη το νομοσχέδιο, να αλλάξει την 24ωρη σε άλλη ημέρα. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τις αποφάσεις των συγκεκριμένων παρατάξεων!
Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του επαίσχυντου νομοσχεδίου και απεργίας με μεγάλη και πάλι συμμετοχή και στην απεργία και στη διαδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Δεν υπήρχε απαρτία και έγινε συζήτηση με τους συναδέλφους που ήταν παρόντες στη Γ.Σ.
Το μέλος του Δ.Σ. Φώτης Μαντζώρος μας ενημέρωσε για την απεργιακή κινητοποίηση της Αθήνας και το γενικότερο κλίμα μιας και ήταν παρών στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 14/1 στην Αθήνα καθώς και σε Συνελεύσεις της Κατάληψης της Πρυτανείας.
Στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε ότι, παρά την διαφαινόμενη υπερψήφιση του «συστήματος προσλήψεων-διορισμών», απαιτείται συνέχιση του αγώνα στο πλαίσιο της ΓΣ της 11/1/2019, και τοπικά και με απαίτηση να συγκληθεί από τη ΔΟΕ Ολομέλεια των Προέδρων των Συλλόγων για τη μη εφαρμογή του προσοντολογίου που τελικά ψηφίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.
Συζητήθηκαν δράσεις ενημέρωσης όπως ανάρτηση πανό στα σχολεία, ενημερωτικές συναντήσεις στα σχολεία με τους γονείς και κινητοποιήσεις. Αναγνωρίστηκε από όλους η ανάγκη ύπαρξης Απεργιακού Ταμείου στο Σύλλογο και αποφασίστηκε να δρομολογηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα η ίδρυσή του με σύνταξη σχετικού κανονισμού λειτουργίας και συζήτηση και ψήφισή του σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
Προτείναμε, για μια ακόμη φορά, πλαίσιο απόφασης για την απόκρουση της αξιολόγησης μετά και την Υπουργική Απόφαση για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας που προκλητικά δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την ημέρα της απεργίας της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου, όπως έκανε και η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ, όμως καμία από τις δύο προτάσεις δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία. Τέλος, ομόφωνα αποφασίστηκε νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 18:00 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου.
Τίποτα δεν τελείωσε. Μια νέα περίοδος μόλις άρχισε και θα δούμε πολύ σύντομα τις επόμενες ημέρες τόσο στην προσπάθεια εφαρμογής του προσοντολογίου όσο και τις άλλες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που θέλουν να προωθήσουν άμεσα.
Να θυμούνται όλοι ότι από τον ΑΣΕΠ του 98, παρά τους νόμους και τις προσπάθειές τους μέχρι τώρα επί 20 χρόνια, χάρη στους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος συνέχισαν να δουλεύουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναπληρωτές με βάση μόνο το πτυχίο και την προϋπηρεσία και ο νόμος Αρσένη άρχισε να ξηλώνεται από την πρώτη μέρα ενώ ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Όλα τώρα ξεκινάνε! Αγώνας μέχρι τη νίκη!
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Κακαγιάννης Αντώνης, μέλος του Δ.Σ. και Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6940556436-6944271826 - 22730.61231,

Μαντζώρος Φώτης, μέλος του Δ.Σ,
6977395607,

Δεν υπάρχουν σχόλια: