Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, στο 3ο Δημ. Σχ. Σάμου, μετά την απεργιακή συνέλευση, έγινε η δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη συγκρότηση του νέου προεδρείου.
  • Η Ενωτική πρότεινε εκ νέου αντιπροσωπευτικό, αναλογικό και ζήτησε εξαρχής τις θέσεις του προέδρου και του ταμία.
  • Η Ανεξάρτητη Επικοινωνία συμφώνησε με το αντιπροσωπευτικό – αναλογικό και με τη σειρά της, ως δεύτερη δύναμη, ζήτησε τη θέση του αντιπροέδρου.  
  • Η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ ζήτησε επίσης τη θέση του αντιπροέδρου, υποστηρίζοντας ότι δεύτερο αξίωμα του προεδρείου είναι αυτό του γραμματέα και τρίτο του αντιπροέδρου. Η ίδια θέση υποστηρίχθηκε και από την Ενωτική, ενώ εξηγήσαμε εκ νέου ότι  κάθε δύναμη πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέγει με τη σειρά που εκλέχτηκε (πράγμα που ίσχυσε εξάλλου για την Ενωτική αλλά όχι για μας)… Η θέση μας αγνοήθηκε και έτσι στη συνέχεια έγιναν οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη των μελών του προεδρείου.
1.      Στη θέση του προέδρου προτάθηκε από την Ενωτική ο Αρχοντούλης Γιάννης, ο οποίος εκλέχθηκε ομόφωνα με επτά (7) ψήφους, σύμφωνα με το αντιπροσωπευτικό-αναλογικό.
2.      Στη θέση του αντιπροέδρου προτάθηκαν από την Ανεξάρτητη Επικοινωνία ο Κακαγιάννης Αντώνης και από την ΑΣΕ/ΠΑΜΕ η Πόθα Ελισάβετ. Στην ψηφοφορία πήραν τρεις (3) ψήφους η Πόθα Ελισάβετ, δύο (2) ο Κακαγιάννης Αντώνης και υπήρξαν και δύο (2) λευκά. Επειδή δεν υπήρχε απόλυτη πλειοψηφία τεσσάρων ψήφων επαναλήφθηκε η ψηφοφορία και τελικά εκλέχθηκε η Πόθα Ελισάβετ με 4 ψήφους έναντι τριών (3) του Κακαγιάννη Αντώνη.
3.      Στη θέση του γραμματέα εκλέχθηκε η Απότα Κατερίνα με 4 ψήφους και 3 λευκά.
4.      Στη θέση του ταμία η Λαμπρινού Ανδριανή με 5 ψήφους και 2 λευκά.
Η κατανομή των αξιωμάτων σε ένα Δ.Σ. προφανώς δεν είναι το Α και το Ω της λειτουργίας του, αλλά είναι σίγουρα μια σοβαρή ένδειξη σεβασμού των δημοκρατικών διαδικασιών από τη μεριά των παρατάξεων που συμμετέχουν. Αξίζει να σημειωθεί ο εμπαιγμός της Ενωτικής+ΑΣΕ/ΠΑΜΕ που, ενώ υποστήριζαν ότι δεύτερο αξίωμα στο προεδρείο είναι η θέση του γραμματέα, η δεύτερη ψηφοφορία έγινε για τον αντιπρόεδρο (όπως δηλαδή σε κάθε προεδρείο…).
Τους εξηγήσαμε και πάλι ότι θέση μας είναι κάθε παράταξη να επιλέγει το αξίωμα που επιθυμεί στο προεδρείο με την σειρά κατά την οποία εκλέχθηκε και πως αυτός ήταν ο τρόπος που είχε υιοθετηθεί παλαιότερα από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. μέχρι και τη συνδικαλιστική χρονιά 2016-17, όπου ως δεύτερη δύναμη πήραμε και πάλι τη θέση του αντιπροέδρου και η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ πήρε τη θέση του γραμματέα, ως τρίτη δύναμη. Λόγω όμως της αγαστής συνεργασίας τους δεν το αποδέχθηκαν. Ο στόχος και των δύο παρατάξεων ήταν ο αποκλεισμός μας από το προεδρείο.
Επίσης, θεωρούμε απαράδεκτο πολιτικά ότι, αν και στηρίξαμε για τη θέση του προέδρου τον υποψήφιο της Ενωτικής που πρότεινε ως πρώτη δύναμη, δεν έκαναν το ανάλογο και για τη θέση του αντιπροέδρου την οποία εμείς ζητούσαμε ως δεύτερη δύναμη. Μετά τη στήριξη της Ενωτικής στην υποψήφια της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ για τη θέση της αντιπροέδρου ψηφίσαμε λευκό για τα υπόλοιπα αξιώματα του προεδρείου.
Σας είχαμε ενημερώσει με το προηγούμενο ενημερωτικό για τη σύγκλιση των δύο παρατάξεων (Ενωτικής+ΑΣΕ/ΠΑΜΕ) που από την περασμένη χρονιά βρίσκονται σε άριστη συνεργασία και επιβεβαιώθηκε εκ νέου με τον αποκλεισμό μας από το προεδρείο του Συλλόγου.
Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν:
F Προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναρρωτικής άδειας: Η Ενωτική είχε ετοιμάσει ένα ασαφές κείμενο προς το υπουργείο για τις αναρρωτικές άδειες αναπληρωτών ΕΣΠΑ και τον υπολογισμό τους ή μη μέσα στην άδεια μητρότητας. Ρωτήσαμε ποια είναι η θέση της Α/θμιας και μας απάντησαν ότι έχει σταλεί έγγραφο στο ΕΣΠΑ. Η πρότασή μας ήταν να βγει ανακοίνωση από το Σύλλογο, αφού πάρουμε απάντηση από το ΕΣΠΑ για να έχουμε κάτι στα χέρια μας να απαντήσουμε. Η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή και πέρασε η πρόταση της Ενωτικής.
F Συγκέντρωση απεργιακής κινητοποίησης: Ψηφίστηκε ομόφωνα η απεργιακή συγκέντρωση να γίνει τη Δευτέρα 14-1-19 στης 11:00 στην πλατεία Πυθαγόρα σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Σάμου.
F Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη, 15/1, στις 18:00 στο Μεσαίου Καρλοβάσου, που στη συνέχεια λόγω συμμετοχής εκπαιδευτικών στην Αθήνα μεταφέρθηκε για την Πέμπτη, 17/1.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Κακαγιάννης Αντώνης, μέλος του Δ.Σ. και Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6940556436-6944271826 - 22730.61231,

Μαντζώρος Φώτης, μέλος του Δ.Σ,
6977395607,

Δεν υπάρχουν σχόλια: