Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσίαΠρόταση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

ΑΓΩΝΑΣ μέχρι να αποσυρθεί το προσοντολόγιο – ούτε ένας αναπληρωτής να μη χάσει τη δουλειά του!

Το νομοσχέδιο για τον τρόπο μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών που έθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο Παιδείας μέσα στα Χριστούγεννα, αν τελικά ψηφιστεί, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών από την εποχή της κατάργησης της επετηρίδας.

Συγκεκριμένα:

· Ευτελίζει την προϋπηρεσία, τα χρόνια περιπλάνησης και αβεβαιότητας χιλιάδων εκπαιδευτικών που αναπληρώνουν τον εαυτό τους. Η προϋπηρεσία κάθε μήνα προσμετράται με μία μονάδα, με μέγιστο όριο τις 120 μονάδες. Άλλες τόσες μονάδες προσμετρώνται από τα λεγόμενα ακαδημαϊκά κριτήρια, που είναι μια παραλλαγή της αξιολόγησης των στελεχών εκπαίδευσης. Επιπλέον, υπάρχουν και τα κοινωνικά κριτήρια. Επομένως, στους ενιαίους «αξιολογικούς πίνακες κατάταξης» που προβλέπει το νομοσχέδιο, η προϋπηρεσία δεν φτάνει ούτε το 50% των μονάδων! Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η ψήφιση και εφαρμογή του νομοσχεδίου θα οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή των πινάκων κατάταξης.

· Χιλιάδες αναπληρωτές την επόμενη σχολική χρονιά θα βρεθούν εκτός εκπαίδευσης. Πρόκειται για απολύσεις συναδέλφων μας που χρόνια τώρα εργάζονται στο δημόσιο σχολείο.

· Απαξιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου και οδηγεί τους νέους συναδέλφους σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και πιστοποιητικών χωρίς τέλος και αρχή. Για να προσληφθεί κανείς ως αναπληρωτής στην εκπαίδευση θα πρέπει να έχει πληρώσει αδρά, σε χρήμα και σε χρόνο.

· Φιλοδοξεί να ισοπεδώσει κάθε υλική βάση κοινότητας συμφερόντων στο χώρο της αδιοριστίας, έτσι ώστε να ακυρωθεί η δυνατότητα συλλογικού αγώνα και διεκδίκησης και να αποκτούν νόημα μόνο οι ατομικές στρατηγικές επιβίωσης και ο ανελέητος ανταγωνισμός για μια θέση στον ήλιο.

· Μεταφέρει στο δημόσιο τις πρακτικές του ιδιωτικού τομέα, με τα βιογραφικά προσόντων, την διαρκή ανακύκλωση της ανεργίας. Ανοίγει έτσι διάπλατα ο δρόμος για αντίστοιχες πρακτικές που θα αφορούν και τους μόνιμους συναδέλφους.

· Επαναλαμβάνει τις διατάξεις του ν.1566/85 περί δόκιμων εκπαιδευτικών που κρίνονται μετά τη διετία για τη μονιμοποίησή τους, διατάξεις που το εκπαιδευτικό κίνημα με τους αγώνες του έχει καταστήσει ανενεργές εδώ και 34 χρόνια.

Την ίδια στιγμή:

· Οι διορισμοί που έχουν εξαγγελθεί για την ειδική εκπαίδευση είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.

· Για μια ακόμα σχολική χρονιά οι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση θα είναι μηδενικοί.

· Οι 15.000 διορισμοί που υπόσχεται το υπουργείο Παιδείας για τα σχολικά έτη 2020-21 και 2021-22 δεν είναι παρά μια ακόμα προεκλογική υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα, όπως οι 20.000 διορισμοί που υπόσχονταν οι προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Ο αιφνιδιασμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις, στις διαδηλώσεις και τις απεργίες. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος.

Διεκδικούμε:

· μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών αποκλειστικά με την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου.

· Διορισμό όλων των αναπληρωτών.

· Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

· Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά.

· Κανένα προσοντολόγιο, καμιά περικοπή στην προϋπηρεσία.

· Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών.

· Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία.

· Πλήρη εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων.

· Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

  • Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την …………………για την κλιμάκωση του αγώνα
  • Παρασκευή 11 Ιανουαρίου: 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στο Βαθύ και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: