Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Μεγαλειώδης μαχητική διαδήλωση εκπαιδευτικών στην Αθήνα, 14/1/19 (Βίντεο)

Αποφασισμένοι οι εκπαιδευτικοί – Πλημμύρισε η Αθήνα – Μαχητικό ποτάμι γέμισε τη Σταδίου
Μεγαλειώδης, μαζική και δυναμική και η σημερινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Αθήνα, ανοίγει το δρόμο ευρύτερων εργατικών διεκδικήσεων με αγωνιστικότητα και ταξική αξιοπρέπεια.
Κλείνει ταυτόχρονα το δρόμο στα μαύρα σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ: στο άθλιο «προσοντολόγιο» του τρισάθλιου νομοσχεδίου Γαβρόγλου, που αρχικά επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στη Βουλή αλλά η κυβέρνηση ανέβαλε τη συζήτησή του για την Πέμπτη 17/1.
Ένα ασυγκράτητο ποτάμι οργής και μαχητικότητας πλημμύρισε σήμερα την Αθήνα, φέρνοντας λίγο νωρίτερα τις «αλκυονίδες μέρες» του κινήματος. Κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Στην Αθήνα είχαν καλέσει σε προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1.30’ η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Χιλιάδες διαδηλωτές με αγωνιστικό παλμό κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας γεμίζοντας τη Σταδίου από τα Χαυτεία μέχρι το Σύνταγμα.

Απόσπασμα από το βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ τη Δευτέρα 14/1/2019, ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου που ουσιαστικά απολύει χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Στιγμιότυπα από τη σημερινή κινητοποίηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια: