Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΕΝΩΤΙΚΗ+ΠΑΜΕ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

Ανεξάρτητη Επικοινωνία Δασκάλων & Νηπιαγωγών ΣάμουΑγαπητοί συνάδελφοι,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2018 έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη συγκρότηση του νέου προεδρείου.

  • Η Ενωτική πρότεινε αντιπροσωπευτικό, αναλογικό και ζήτησε εξαρχής τις θέσεις του προέδρου και του ταμία.
  • Η Ανεξάρτητη Επικοινωνία συμφώνησε με το αντιπροσωπευτικό – αναλογικό και με τη σειρά της, ως δεύτερη δύναμη, ζήτησε τη θέση του αντιπροέδρου.
  • Η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ ζήτησε επίσης τη θέση του αντιπροέδρου, θεωρώντας ότι δεύτερη κατά σειρά θέση του προεδρείου είναι αυτή του γραμματέα και τρίτη αυτή του αντιπροέδρου. Η ίδια θέση υποστηρίχθηκε και από την Ενωτική.
  • Δεν μας εκπλήσσει βέβαια η σύγκλιση των δύο παρατάξεων (Ενωτικής+ΠΑΜΕ) που από την περασμένη χρονιά βρίσκονται σε άριστη συνεργασία και τώρα προσπαθούν να μας αποκλείσουν και από το προεδρείο. Τους εξηγήσαμε ότι θέση μας είναι κάθε παράταξη να επιλέγει το αξίωμα που επιθυμεί στο προεδρείο με την σειρά κατά την οποία εκλέχθηκε και πως αυτός ήταν ο τρόπος που είχε υιοθετηθεί παλαιότερα από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. μέχρι και τη συνδικαλιστική χρονιά 2016-17, όπου ως δεύτερη δύναμη πήραμε και πάλι τη θέση του αντιπροέδρου. Τι άλλαξε από τότε;

    F Στη συνέχεια συζητήθηκε η κινητοποίηση της Πέμπτης 20ης Δεκέμβρη 2018. Η θέση μας ήταν, αφού είχε προτείνει η ΔΟΕ 3ωρη στάση 11-2 να προκηρύξει και το Δ.Σ. επιπλέον 3ωρη 8-11, ώστε να γίνει απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση. Τελικά πέρασε η πρόταση του ΠΑΜΕ για επιπλέον στάση μόνο 1-4 και όχι πρωινή.

    Η ανακοίνωση που βγήκε από το σύλλογο στα σχολεία ήταν:

    «Στην συνέχεια και μετά από συζητήσεις μεταξύ μελών της Ενωτικής και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης και αφού οριστικοποιήθηκε ότι θα συμμετέχουμε μαζί με την ΕΛΜΕ, βγήκε το εξής κάλεσμα για τους συναδέλφους:

    Για τον λόγο αυτόν, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου  καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 στην πλατεία Καρλοβάσου μαζί με την ΕΛΜΕ Σάμου.

    (Στάσεις εργασίας 11.00-14.00 για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού τμήματος και 10.00-13.00 για τις τρεις πρώτες  του απογευματινού από την Δ.Ο.Ε και ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου κηρύσσει επιπλέον τρίωρη στάση  και για τις τρεις τελευταίες τελευταίες ώρες του απογευματινού κύκλου 13.00-16.00 )

    Η θέση της ΔΟΕ ήταν: πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Υπουργείο Παιδείας με κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης (3ωρη στάσης εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού - ολοήμερου, με δυνατότητα κήρυξης επιπλέον 3ωρης στάσης εργασίας από τους Συλλόγους όλης της χώρας). Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

    F Όσον αφορά τις εκπτώσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον απερχόμενο πρόεδρο του Συλλόγου ότι κάθε χρόνο το Υπουργείο βγάζει 50% έκπτωση για τους αναπληρωτές κατόπιν συμφωνίας με τις εταιρίες και το ξέρουν πολύ καλά όλοι οι συνάδελφοι.

    Το να λέμε στους συναδέλφους ότι «κατόπιν ενεργειών μου» ειδικά ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου(!!!) έκανε έκπτωση -κάτι που κάνει η εταιρία που πρακτορεύει και δεν τι κάνει ο ίδιος- είναι για γέλια και για κλάματα. Άλλωστε και στο παρελθόν ζητούσε για τον ίδιο λόγο να βγάλει ο Σύλλογος και ευχαριστήριο για τον αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου. ΤΥΧΑΙΟ; Όχι βέβαια. Ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος για τη Σάμο και ο απερχόμενος πρόεδρος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος μαζί του, σύμφωνα με τα λεγόμενά του στο Δ.Σ.! Οπότε καταλαβαίνουμε όλοι το λόγο που γίνονται όλα αυτά.

    Διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρίας και τον αποκαλυπτικό διάλογο που ακολούθησε.

    clip_image001Άρα, ο κάθε συνάδελφος, ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Τα υπόλοιπα που γράφονται είναι στη φαντασία ορισμένων και εξυπηρετούν άλλους στόχους…

    F Όσον αφορά τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

    Η συμμετοχή ήταν απογοητευτική και θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίο ότι επί αυτοδυναμίας μιας συντηρητικής παράταξης, έχουν αποδυναμωθεί πλήρως οι αμεσοδημοκρατικές λειτουργίες του σωματείου μας. Δεν είναι τυχαίο που σε αντίθεση με όλο το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην εκπαίδευση, οι συνάδελφοι μένουν μακριά από τα όργανα αποφάσεων και εγκλωβίζονται στα «πηγαδάκια» και την παραπληροφόρηση που δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε οργή και αδιέξοδα. Ελάχιστοι συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση, περίπου 25 με 30 συνάδελφοι.

    Εμείς από την πλευρά μας προτείναμε και πέρασαν τα παρακάτω ψηφίσματα :

    1. Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών : https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2018/12/blog-post_90.html

    2. Για το σφάλμα καταχώρησης μονίμων εκπαιδευτικών της ΔΙΠΕ Σάμου: https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2018/12/blog-post_20.html

    3. Για τα αδιάθετα ποσά της σχολικής επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου: https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2018/12/blog-post_94.html

    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

    Κακαγιάννης Αντώνης, μέλος του Δ.Σ. και Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,

    6940556436-6944271826 - 22730.61231,

    antoniskak18@gmail.com

    Μαντζώρος Φώτης, μέλος του Δ.Σ,

    6977395607,

    caw@freemail.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: