Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Επεισόδια στη διαδήλωση των εκπαιδευτικών

Επεισόδια σημειώθηκαν στην σημερινή  διαδήλωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα διορισμού τους, όταν πλησίασαν την Ηρώδου Αττικού για να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ   απέναντι από τη Βουλή. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε η Δριμάλα Θεοδώρα, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ.

Το υπ. Παιδείας για την επίθεση εναντίον διαδηλωτών εκπαιδευτικών

«‘Ο υπέρμετρος ζήλος’’ ορισμένων ανδρών των ΜΑΤ που επέδειξαν εναντίον των διαδηλωτών εκπαιδευτικών είναι επικίνδυνος και απόλυτα καταδικαστέος», τονίζει σε ανακοινωθέν το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τη σημερινή επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών διαδηλωτών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, και υπογραμμίζει:

  • Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα και τον ρόλο που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί να έχει η Ελληνική Αστυνομία.
  • Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε άμεσα δίνοντας το μήνυμα σε όσους δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι σκοτεινές εποχές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής δήλωσε στο esos: “Καταδικάζουμε τα φαινόμενα   ρίψης χημικών κατά των απεργών διαδηλωτών που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ.Η βία δεν πρόκειται να κάμψει τον αγώνα των εκπαιδευτικών

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: