Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΣΑΜΟΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αναστολές εργασίας στη πλατεία Πυθαγόρα 10/09/21 - Σε αναστολή οι εργαζόμενοι

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε νοσοκομεία για τις αναστολές σε υγειονομικούς  | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.grΤο Δ.Σ. του συλλόγου πραγματοποίησε  σήμερα Δευτέρα 06/9/2021 ώρα  9:00 πμ έκτακτη συνέλευση για να καθοριστεί η περαιτέρω δράση του, σε ότι έχει σχέση με τις απολύσεις των ανεμβολιαστων συναδέλφων και με τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν και διογκώνονται ακόμα περισσότερων λόγω των απολύσεων . Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέλευση στο χώρο του νοσοκομείου έφτασαν με εντολή της διοίκησης δικαστικοί επιμελητές και παρέδωσαν στους συναδέλφους τα έγγραφα που τους θέτουν σε αναστολή καθηκόντων. Η συνέλευση συμφώνησε  ομόφωνα στις προτάσεις του Δ.Σ. του συλλόγου :

Την Τετάρτη 08/09/21 και ώρα 2:00 μμ να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και

Την Παρασκευή 10/09/2021 και ώρα 7:00 μμ να πραγματοποιήσει  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Πυθαγόρα .

Απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους μας , σε όλο το Σαμιακό λαό και τους φορείς του νησιού μας να συμμετέχουν μαζικά . 

  • Απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις απολύσεις των υγειονομικών .
  • Να χρηματοδοτηθεί τώρα και να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του λαού.
  • Μονιμοποίηση των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά,
  • Όχι στην αναστολή των κανονικών αδειών στους υγειονομικούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και περίθαλψης.

ΤΟ Δ.Σ

aegaio: 6 Σεπ 2021Σε αναστολή 15 εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου- 7 στο Κ.Υ Καρλοβάσου

Σε αναστολή οδηγήθηκαν 15 εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου το πρωί της Δευτέρας , οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους στον χώρο της Υγείας, κατ’ εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Επίσης, υπάρχουν και 7 εργαζόμενοι που εμφανίζονται αρνητικοί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε άδεια.

Τέλος, συνολικά 7 άτομα στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, τέθηκαν την περασμένη Παρασκευή σε αναστολή εργασίας .

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: