Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου: Συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών στις 15/9 - Άνοιγμα σχολείων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 15 Σεπτεμβρίου | StoNisi.grΚαλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και όλο το λαό στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών σωματείων του νησιού, που θα γίνει την Τετάρτη 15/9 στις 18.00, στην πλατεία Καρλοβάσου.

Το άνοιγμα των σχολείων βρίσκει για μία ακόμη χρονιά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές των λαϊκών οικογενειών και τους γονείς τους αντιμέτωπους με πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Τα κενά είναι χιλιάδες, τα υγειονομικά πρωτόκολλα έγιναν λάστιχο χωρίς να παρθεί ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών “ζουν και βασιλεύουν”. Οι γονείς πρέπει να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την εκπαίδευση των παιδιών τους και το σχολείο γίνεται ακόμη πιο ταξικό, ακόμη πιο αντιδραστικό.

Με το νόμο Χατζηδάκη έφεραν τη10ωρη (τουλάχιστον) εργασία,βάζουν εμπόδια στη λειτουργία των σωματείων και στο δικαίωμα της απεργίας και μέσα στο κατακαλόκαιρο ψήφισαν το νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο 4823/21 της Κεραμέως, για την αυτονομία της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση, την οποία επιχειρούν τώρα να εφαρμόσουν με εκβιασμούς και τρομοκρατία.

Στη Σάμο, τα προβλήματα που δημιούργησε και στα σχολεία ο σεισμός του περασμένου Οκτώβρη υπάρχουν ακόμη, με αίθουσες και κτήρια να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να μην έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα. Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο στην καθαριότητα των σχολείων, όπου το υπουργείο αποφάσισε αντί να αυξήσει, να μειώσει τις ήδη μη επαρκείς ώρες των καθαριστριών, καθιστώντας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ουσιαστικά αδύνατη.

Οι εκπαιδευτικοί και τα σωματεία τους πραγματοποίησαν στις 7/9 δυναμική συγκέντρωση μαζί με γονείς, μαθητές και φοιτητές στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα. Το επόμενο βήμα θα είναι ακόμη πιο μαχητικό, στις 15/9, με συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και όλο το λαό στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών σωματείων του νησιού, που θα γίνει την Τετάρτη 15/9 στις 18.00, στην πλατεία Καρλοβάσου.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: