Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

«Φοιτητές, μαθητές, γονείς ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που πετάει 40.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίων»

Κινητοποίηση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και γονείς, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις. Η εκπαιδευτική κοινότητα μεταξύ άλλων διεκδικεί την άμεση λήψη μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, 15 μαθητές ανά τάξη, αυξημένο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, ναι στον εμβολιασμό - όχι στον εκβιασμό και διαίρεση των εργαζομένων, να γίνει δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα κενά και να καταργηθεί η ΕΒΕ.

Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Παιδείας με βασικά αιτήματα την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. «Φοιτητές, μαθητές, γονείς παλεύουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που πετάει 40.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίων! Όλοι εκεί» ανέφεραν στο κάλεσμά τους. «Δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, δεν θα γίνει σκλάβος η νέα η γενιά», «Τέρμα πια στην κοροϊδία, υγιεινή και ασφάλεια σε όλα τα σχολεία» είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούν.

George Vitsaras / SOOC

Η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί την άμεση λήψη μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, κατάλληλες αίθουσες, 15 μαθητές ανά τάξη, αυξημένο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για εκπαιδευτικούς μαθητές, ναι στον εμβολιασμό – όχι στον εκβιασμό και διαίρεση των εργαζομένων, να γίνει δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα πραγματικά κενά και ανάγκες, να μην εφαρμοστεί ο «κόφτης» στην Παράλληλη Στήριξη. Επίσης ζητούν σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που όξυναν η πανδημία και η τηλεκπαίδευση, να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων. Ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής διαδηλώνουν και φοιτητικοί σύλλογοι. Αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει μέχρι χτες οι σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, Μηχανολόγων – Μηχανικών ΕΜΠΕ και Ναυπηγών ΕΜΠ, Πληροφορικής, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Παντείου, ΑΣΚΤ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ και ΑΣΠΑΙΤΕ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: