Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη για τις αποδοκιμασίες: Εγώ φταίω που σε βρίζει ο κόσμος; (video)

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο δίνει έμφαση το πρωθυπουργικό επιτελείο, αυτό είναι η επικοινωνία -στο οποίο οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «μάγοι», σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην .. Κουμουνδούρου.

Τούτου δοθέντος, οι κεραίες του Neo «έπιασαν» βαρύ κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου για την ατυχή έκβαση της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μητρόπολη, στο «ύστατο χαίρε» για τον Μίκη Θεοδωράκη. Ασφαλώς, ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να μην πάει.

Ωστόσο, κάτι η διαφημιστική ομπρέλα από (πολυτελές) ξενοδοχείο των Βρυξελλών, κάτι οι αποδοκιμασίες και τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν ομοθυμαδόν σε βάρος του, η παρουσία του πρωθυπουργού στη Μητρόπολη σίγουρα δεν συνέβαλε στην «εικόνα» του -και γι’ αυτό η ενόχληση δεν αφορά μόνο στους συνεργάτες του, αλλά και ο ίδιος εξοργίστηκε, ενοχλήθηκε, αλλά και τρόμαξε…

Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το πλήθος έξω από την Μητρόπολη Αθηνών, που ήταν συγκεντρωμένο για το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, την Τετάρτη.

Όπως και στην είσοδο του πρωθυπουργού στον Ιερό Ναό, έτσι και στην έξοδο, ο κόσμος αποδοκίμασε έντονα φωνάζοντας συνθήματα, με τον ίδιο, ιδιαίτερα εκνευρισμένο να θεωρεί τον Γραμματέα του ΚΚΕ ως υποκινητή των διαμαρτυριών και γι’ αυτό φέρεται να του ζήτησε εξηγήσεις σε έντονο ύφος.

Μάλιστα, όταν οι πολιτικοί αρχηγοί βγήκαν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για να χειροκροτήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τον Δημήτρη Κουτσούμπα αν «έφερε όλους αυτούς να τον βρίζουν». Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, φανερά έκπληκτος, φέρεται να απάντησε: «Τι ανοησίες είναι αυτές; Εγώ φταίω που σε βρίζει ο κόσμος;»

Παρότι η χθεσινή συγκέντρωση χιλιάδων Ελλήνων έξω από την Μητρόπολη για το τελευταίο χειροκρότημα στον Μίκη Θεοδωράκη ήταν αυθόρμητη και ουδόλως οργανωμένη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεώρησε κάποιον… ως υπεύθυνο για τα... γιουχαΐσματα που ακούστηκαν σε βάρος του. Η κάμερα και τα μικρόφωνα τον «έπιασαν» να ζητεί, εμφανώς εκνευρισμένος, τον λόγο από τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, επειδή «δεν περιφρούρησε την τελετή», όπως τού είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να κρατήσω τον κόσμο», τού απάντησε ο Κουτσούμπας, με τον πρωθυπουργό να φεύγει εκνευρισμένος και τις σχέσεις μεταξύ τους να παραπέμπουν σε… παγετό…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: