Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Αναμενόμενη απόφαση: Παράνομη η απεργία-αποχή – Απάντηση με συλλαλητήριο και Ενιαίο Παρατεταμένο Απεργιακό Αγώνα

Απεργία: Παραλύει ο δημόσιος τομέας – Μέχρι τις 10 το πρωί τα μέσα  μεταφοράς | ΈθνοςΟυδεμία έκπληξη! Διαχρονικά και με όλες τις κυβερνήσεις όποτε καταφεύγουν στην «ανεξάρτητη» και «τυφλή» δικαιοσύνη για απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων η απόφαση είναι να κηρύσσονται παράνομες. Παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, σύμφωνα με το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Το σκεπτικό της απόφασης

Το σκεπτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για κήρυξη της απεργίας - αποχής ως παράνομης έχει ως εξής:

Ολόκληρη η απόφαση εδώ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια αύριο Παρασκευή

Άμεση απάντηση στην αγωγή Κεραμέως κατά της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση, δίνουν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Όλες και όλοι στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 1/10 στις 18.00 στα Προπύλαια

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για να βγάλει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική.

Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο.

Καλούμε όλους και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ) αύριο Παρασκευή, 01/10/2021 στις 18.00 στα Προπύλαια.

Κάτω τα χέρια από τη δημόσια Παιδεία!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Ενιαίος Παρατεταμένος Απεργιακός Αγώνας

Αύριο συνεδριάζουν τα ΔΣ των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών για να αποφασίσουν την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Για το εκπaιδευτικό κίνημα μπροστά στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ενιαίο παρατεταμένο απεργιακό αγώνα. Άμεσα αναμένεται να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις για να ληφθούν αποφάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τίποτα να χάσουν παρά το γκρίζο τοπίο του σχολείου της επιτήρησης και της υποταγής. Και έχουν να κερδίσουν πολλά στον αγώνα εναντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά χωρίς φραγμούς και διακρίσεις!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: