Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

4η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. Δ/Ν ΣΑΜΟΥ-17/2/2016: ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Δ.Σ. - ΚΠΕ – ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, την Τετάρτη, 17/2/16, πραγματοποιήθηκε στο Καρλόβασι συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με θέματα:

1. Σχολικές επιτροπές και Σχολικοί τροχονόμοι: σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας σχετικά με τις 10.000 ευρώ που παρακρατήθηκαν από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για την πληρωμή των σχολικών τροχονόμων, πληροφορία την οποία η ΔΑΚΕ είχε αμφισβητήσει στη συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου παρουσίασε έγγραφο της Σχολικής επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου με την κατανομή των λειτουργικών δαπανών του 2015 σε σχολεία της Σάμου και μας ενημέρωσε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΔΕΠ αρνήθηκε ότι είχε γίνει η παρακράτηση.

Με τη σειρά μας, παρουσιάσαμε τα δικά μας στοιχεία που δείχνουν ξεκάθαρα τη συγκεκριμένη διαφορά ανάμεσα στο ποσό που έλαβε η ΔΕΠ (73.548 ευρώ) και στο ποσό που τελικά διανεμήθηκε στα σχολεία (62.833) και επικαλεστήκαμε τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΔΕΠ. Αυτό που αποφασίστηκε τελικά ήταν να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας προς Δήμο, ΔΕΠ και Σχολική Επιτροπή για την αποσαφήνιση αυτού του ζητήματος, αλλά και για την καθυστέρηση της 4ης κατανομής που δεν έχει δοθεί ακόμη στα σχολεία (τα χρήματα του Δεκεμβρίου ήταν της 3ης κατανομής), ενώ εντωμεταξύ έχει έρθει η Α’ κατανομή 2016 (21/1).

2. Αποτίμηση συναντήσεων με Δ/ντρια Εκπ/σης και Περιφερειακό Δ/ντή: Ζητήσαμε από το προεδρείο να αποστείλει στη ΔΟΕ, τη ΔΙΠΕ και την Περιφέρεια την απόφαση της πρόσφατης Γενικής μας Συνέλευσης για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, αλλά ο πρόεδρος άρχισε να αμφισβητεί ξαφνικά την εγκυρότητα της απόφασης. Να πούμε ότι αυτή η στάση αποτελεί εμπαιγμό προς τη Γ.Σ., που είναι το ανώτατο όργανο του κλάδου, και να θυμίσουμε ότι το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να προωθεί τα ψηφίσματα στους αποδέκτες τους και να υλοποιεί τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με το περιεχόμενο (άρθρο 20 του Καταστατικού)

3. Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων: Καταθέσαμε εκ νέου την πρόταση που είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το παλαιότερο Δ.Σ. (25/1/2011) και είναι η εξής:

ü Αύξηση κινήτρων παραμονής των νεοδιόριστων εκπ/κών για μια 3ετία (τουλάχιστον) σε μια περιοχή. Συγκεκριμένα, τη 2η χρονιά τα μόρια να πολλαπλασιάζονται με συντελεστή 1,5, την 3η με 1,8 και την 4η χρονιά να διπλασιάζονται, με την προϋπόθεση ότι δε θα κάνουν εντωμεταξύ αίτηση μετάθεσης.

ü Η μοριοδότηση για τα σχολεία της Σάμου να διαμορφωθεί ως εξής:

ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΣΑΜΟΥ
 (δημοτικά και Νηπιαγωγεία)
ΜΟΡΙΑ
Σάμος
5
Καρλόβασι, Κοκκάρι
6
Πυθαγόρειο, Μυτιληνιοί, Χώρα, Παλαιόκαστρο, Λέκα, Κοντακέικα
7
Άγιος Κων/νος, Υδρούσα, Μαραθόκαμπος, Ηραίο
8
Παγώνδας, Πύργος, Πλάτανος, Βουρλιώτες, Κουμέικα
9
Καλλιθέα
10

Τα κίνητρα δεν έχουν ψηφιστεί προς το παρόν από ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ, που ζήτησαν πίστωση χρόνου, ενώ ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση αναμοριοδότησης.


4. Πρόταση για επαναλειτουργία του ΚΠΕ στη Σάμο: Συμφωνήσαμε στην ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Σάμο, με τη διαφορά ότι, ως παράταξη, ζητήσαμε να μην εμπλακεί ο Σύλλογος σε συγκεκριμένη πρόταση, αφού δεν έχουμε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα. Αντ΄ αυτού προτείναμε την ολοκληρωμένη μελέτη (από ειδικούς) όλων των περιοχών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν θεματικό αντικείμενο ΚΠΕ, δεδομένου ότι το νησί έχει τεράστιο φυσικό πλούτο.

5. Ψήφισμα για στήριξη των τμημάτων ένταξης: Καταθέσαμε το ψήφισμα της παράταξής μας για την Ειδική Αγωγή, λέγοντας ΟΧΙ στην κατάργηση – ιδιωτικοποίηση της ειδικής αγωγής και καταγγείλαμε ως απαράδεκτη την τροπολογία νόμου για την ειδική αγωγή που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα (δείτε το ολόκληρο στο συνημμένο αρχείο). ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

6. Δημοσιεύματα εναντίον της παράταξης της ΔΑΚΕ και του προέδρου του ΔΣ από συνδικαλιστικό blog

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

στο τελευταίο Δ.Σ. γίναμε για δεύτερη φορά μάρτυρες των κατηγοριών του προέδρου του Δ.Σ., που μας εγκαλεί και πάλι για την άποψη που εκφράζουμε στις ανακοινώσεις μας (τοποθετήσεις αναπληρωτών, σχολικές επιτροπές-ΔΕΠ, Δ/νση).

Την πρώτη φορά μάθαμε ότι δεν πρέπει να ενημερώνουμε τους συναδέλφους με δελτίο της παράταξής μας, αλλά να υπάρχουν μόνο τα κείμενα του Δ.Σ., ενώ τη δεύτερη δεχτήκαμε κριτική για το περιεχόμενο αυτό καθ’ αυτό!

Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους τους συναδέλφους ότι:

· Σύμφωνα με το νόμο 1264/1985, έχουμε δικαίωμα να ενημερώνουμε τους συναδέλφους, όπως έχει η κάθε παράταξη, διαφορετικά μιλάμε για παρακώλυση συνδικαλιστικής δράσης.

· Δεν υπάρχει τίποτε προσωπικό με τα μέλη της ΔΑΚΕ, πράγμα που εντέχνως λέγεται για να αποπροσανατολίσει τους συναδέλφους. Οι διαφωνίες μας είναι πολιτικές. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν πολιτικές διαφορές ανάμεσα σ’ αυτά που πιστεύει η ΔΑΚΕ και σ’ αυτά που πιστεύουμε εμείς. Θεωρούμε ότι το σύνθημα «να μείνουμε σε ό,τι μας ενώνει», δηλαδή σε όλα τα ανώδυνα ζητήματα, μας εγκλωβίζει μακριά από πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης (και όχι μόνο) και που χρειάζονται κόπο και αγώνα για να αλλάξουν.

· Μέσα από τις ανακοινώσεις μας έγινε γνωστή σε όλους τους συναδέλφους η επιθυμία συνεργασίας του Συλλόγου (ΔΑΚΕ) και της Διοίκησης (ΔΑΚΕ), όταν ζήτησαν γραφείο Συλλόγου και αιρετών και κυτίο παραπόνων για το Σύλλογο(!!!!), μέσα στο γραφείο της Δ/νσης. Οι συνάδελφοι ας αξιολογήσουν τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας…

· Τέλος, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συναδέλφους και να στηρίζουμε θέσεις και προτάσεις που είναι προς το συμφέρον όλων, άσχετα αν δεν αρέσει σε κάποιους. Όπως εργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια ως παράταξη, έτσι θα συνεχίσουμε, με ευθύνη και αξιοπιστία.


Με συναδελφικούς 
και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
epikoinonia-samou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: