Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Γρονθοκόπησαν διευθυντή σχολείου στη Ρόδο και τον έστειλαν στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε και αποκαλύπτει σήμερα η «ΡΟΔΙΑΚΗ» εξωσχολικός επιτέθηκε και γρονθοκόπησε διευθυντή σχολικού συγκροτήματος στην πόλη της Ρόδου, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του έκαναν πέντε ράμματα στο πρόσωπο!

Το γεγονός πέρα του ότι προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της Ρόδου, προκαλεί εκ των πραγμάτων και έντονο προβληματισμό στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία μας, για το αν και κατά πόσο τα σχολεία και οι μαθητές φυλάσσονται και προφυλάσσονται τις ώρες που βρίσκονται εκεί.

Ζητείται παρέμβαση εισαγγελέα

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Ροδιακής επειδή το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο αλλά αποτελεί συνέχεια και άλλων τέτοιων περιστατικών (βίας και προπηλακισμών σε βάρος των εκπαιδευτικών) ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κος Γιάννης Παπαδομαρκάκης, έστειλε σύμφωνα με πληροφορίες μετά την άθλια επίθεση σε βάρος του εκπαιδευτικού, επιστολή στην Εισαγγελέα Ρόδου, τον αστυνομικό διευθυντή και τον Δήμαρχο, ζητώντας να υπάρξουν άμεσες ενέργειες, που δεν θα επιτρέψουν ποτέ ξανά να δημιουργηθεί τέτοιου είδους ένταση και επεισόδια που θα μπορούσαν να έχουν απρόβλεπτη κατάληξη.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα από τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού μας, λειτουργούν χωρίς την στοιχειώδη φύλαξη με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί που επιτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της εφημερίας να αναγκάζονται καθημερινά να εκτελούν και χρέη… αστυνομικού και να τσακώνονται με εξωσχολικούς που συγκεντρώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση έξω από τα σχολεία.

Ο προϊστάμενος εκπαίδευσης, ζητά την τακτική περιπολία αστυνομικών έξω από στα σχολεία τις ώρες που λειτουργούν αλλά και την παρέμβαση του Δήμου της Ρόδου, έτσι ώστε να αναζητηθεί φόρμουλα που θα επιτρέψει την τοποθέτηση σχολικών φυλάκων σε συγκροτήματα όπου παρατηρούνται τέτοιου είδους ζητήματα.

Το επεισόδιο

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ένας 18 χρονος εξωσχολικός έφθασε έξω από σχολικό συγκρότημα της πόλης μας και επιχείρησε να μπει μέσα σε αυτό.

Αμέσως οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί του ζήτησαν να φύγει αλλά ο ίδιος αρνήθηκε προκλητικά.

Τότε έσπευσε στο σημείο ο διευθυντής του σχολείου που του ζήτησε να απομακρυνθεί και τότε ο 18χρονος του επιτέθηκε αιφνιδιαστικά , με μπουνιά στο πρόσωπο, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο!

Αμέσως ο διευθυντής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου οι γιατροί του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες κάνοντάς του μάλιστα και πέντε ράμματα. Για το περιστατικό, ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομία και η Εισαγγελία Ρόδου ενώ κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του.

 Μέσα στις επόμενες μέρες πάντως, αναμένεται να υπάρξει πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα της φύλαξης των σχολείων του νησιού μας, τόσο τις ώρες που λειτουργούν όσο και τις βραδινές ώρες αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: