Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Σύσκεψη του Βουλευτή Σάμου για την Εκπ/ση με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου και τους Δ/ντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπ/σης του νομού, και άλλες δραστηριότητες

Το Σάββατο 13/2/2016 πραγματοποιήθηκε στη Σάμο ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Σάμου κ.Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Αριστείδης Καλάργαλης και οι Διευθυντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αλεξάνδρα Εμμανουηλίδου και κ. Δημήτρης Ταμπαχανιώτης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και οι σχολικοί σύμβουλοι κ. Γεωργία Κρεμμυδιώτη και κ. Λουίζα Νοβατσίδα από την Α/βάθμια καθώς και ο σύμβουλος, οικονομολόγος κ. Αντώνης Σπανός από την Β/βάθμια.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε όλο το εύρος των εκπαιδευτικών ζητημάτων του νομού που αφορούν τόσο στο επιστημονικό προσωπικό, όσο και στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ιδιοτυπίες των σχολείων του νομού Σάμου.

Επίσης έγινε ο αρχικός σχεδιασμός εκείνων των δράσεων που θα αναδείξουν την εκπαιδευτική ταυτότητα των νησιών μας και θα ενδυναμώσουν με ποικίλες εκπαιδευτικές δομές τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους, αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας.

Ακολούθως ο Βουλευτής κ. Δ. Σεβαστάκης συμμετείχε στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Δράσης για το Μεταναστευτικό και τον Τουρισμό μετά και την πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων.

Κρίθηκε αναγκαίο κατόπιν συνεννόησης του Βουλευτή να υπάρξει άμεσα σειρά συναντήσεων με Υπουργούς, για τα θέματα που αφορούν τη Σάμο και οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα (ΦΠΑ, Τουριστική Ανάπτυξη κλπ) σε σχέση και με το μεταναστευτικό.

Από το γραφείο του Βουλευτή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο κ. Βουλευτής πρέπει να μας ενημερώσει περισσότερο για το σχεδιασμό των δράσεων που συζητήθηκαν στην ευρεία σύσκεψη μεταξύ των Δ/ντών εκπ/σης, του Περιφερειακού Δ/ντή Β. Αιγαίου και των Σχολικών Συμβούλων, ώστε να ενημερωθούν και οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των νησιών μας;