Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Απεργία των φαρμακοποιών στις 22 Φεβρουαρίου



Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι φαρμακοποιοί σε όλη την χώρα με πρώτη κίνηση το κλείσιμο των Φαρμακείων την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου. Παράλληλα προγραμματίζουν τη διακοπή συνεργασίας με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1 Μαρτίου 2010.

Σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου επισημαίνεται ότι «οι φαρμακοποιοί αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στην πρόθεση της πολιτείας να πληρώσουν αυτοί το «μάρμαρο» της οικονομικής αδυναμίας των ασφαλιστικών ταμείων».

Γενική συνέλευση των φαρμακοποιών

Η απόφαση για «λουκέτο» στα φαρμακεία αναμένεται να επικυρωθεί στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συγκαλείται το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλους τους νομούς της Χώρας καθώς και των Προέδρων όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων.

Δεν έχουν εξοφληθεί συνταγές του ΟΠΑΔ σε 20 νομούς

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ τονίζει ακόμα ότι «οι φαρμακοποιοί είναι ανάστατοι μετά από μια σειρά φημολογιών και πληροφοριών που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, που ουσιαστικά τους «στοχοποιούν» ζητώντας τους να καλύψουν εκείνοι την οικονομική αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων. Επί πλέον η δυσαρέσκεια έχει γίνει οργή στον χώρο των φαρμακοποιών διότι σε 20 νομούς της Χώρας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία εξοφλήσεων συνταγών του ΟΠΑΔ για φάρμακα που χορηγήθηκαν τον Αύγουστο του 2009».

healthview

Δεν υπάρχουν σχόλια: