Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΔΟΕ: ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ



Απέναντι σε μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα. Η κυβέρνηση, η Ε.Ε., με το Σύμφωνο Σταθερότητας και τις αγορές, προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού οδηγούν σε μέτρα δραματικής μείωσης των εισοδημάτων μας. Συγκεκριμένα:

• Απόλυτη μείωση των μισθών μέσω του παγώματος τους και της περικοπής όλων των επιδομάτων κατά 10% (πλην οικογενειακού, παιδιών, σπουδών και κινήτρου απόδοσης)

• Μείωση των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών κατά 50% και μείωση των αναπληρωτών κατά 70% που θα οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα ελλείψεων στο εκπαιδευτικό προσωπικό ενώ θα διογκώσει την ωρομισθία και θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση της εκπαίδευσης καθώς και στην ανεργία χιλιάδες σημερινούς συναδέλφους μας.

• Θεαματική αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων. Ιδιαίτερα οι αυξήσεις στα καύσιμα θα σημάνουν αυτόματα αυξήσεις σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Ταυτόχρονα, στην πραγματικότητα έχουμε μείωση του αφορολόγητου μια και για να «κερδηθεί» πια το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα χρειαστούν αποδείξεις ίσες με το 30% του συνολικού του εισοδήματος, που είναι αμφίβολο αν μπορεί να τις προσεγγίσει ένας μισθωτός.

• Αντιδραστικές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση με μετατροπή της από κοινωνική σε επαγγελματική με:
  • Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
  • Εξίσωση προς τα πάνω των ορίων ανδρών-γυναικών
  • Κόψιμο των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων
  • Δραματική χειροτέρευση του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης
  • Διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης με γιγάντωση της ωρομισθίας.

Συναδέλφισσες, -οι, τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι φωνές στην Ε.Ε. που καλούν να παρθούν και νέα πρόσθετα μέτρα:

• Το κόψιμο του 14ου μισθού, αρχής γενομένης από φέτος με το δώρο του Πάσχα.
• Μείωση εκτός των επιδομάτων και του βασικού μισθού
• Την άρση μονιμότητας για το δημόσιο
• Υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών με βάση ολόκληρο τον εργάσιμο βίο(!!!)
• Την απελευθέρωση των απολύσεων και το σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Είναι φανερό ότι στο όνομα της κρίσης γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια αναδιανομής του πλούτου σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Μας καλούν να πληρώσουμε την κρίση τους, τη στιγμή που είμαστε οι μοναδικοί που δεν έχουμε καμία απολύτως ευθύνη γι’ αυτή, είμαστε εκείνοι που βιώσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση το πάγωμα των μισθών, την άρνηση της απέναντι στα δίκαια αιτήματα της μεγάλης απεργίας μας, που όπως και το σύνολο των εργαζομένων, βιώνουμε χρόνια λιτότητα ακόμα και τότε που οι αριθμοί της κερδοφορίας και της ανάπτυξης ευημερούσαν.

Συναδέλφισσες, -οι, τα μέτρα αυτά αλλάζουν δραματικά το εργασιακό τοπίο. Τίποτα δε θα είναι ίδιο αν περάσουν. Πολύ δε περισσότερο, είναι σαφές ότι ο κατήφορος των αλλαγών δεν έχει τέλος και η αδηφάγα οικονομική ελίτ και η κερδοσκοπία των διεθνών αγορών θα ζητάει συνεχώς όλο και περισσότερα.

Να βγούμε στο προσκήνιο, να γίνουμε επικίνδυνος αντίπαλος, να ανατρέψουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας.  Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται μαχητικά, μαζικά κι αποφασιστικά να αντιπαλέψουμε τις προωθούμενες αντιδραστικές ανατροπές.

Ο μοναδικός δρόμος για να αποτρέψουμε τα σχέδια που απεργάζονται σε βάρος μας είναι να βγούμε στο δρόμο του αγώνα, να δηλώσουμε με τη συμμετοχή μας στην απεργία και στις διαδηλώσεις στις 24 Φεβρουαρίου ότι είμαστε δυναμικά παρούσες-ώντες, να συμμετέχουμε στις Γ.Σ. των συλλόγων για αποφάσεις πραγματικών αγώνων ανατροπής.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: