Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 20 Οκτώβρη 2010

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου
Κακαγιάννη Αντώνη


Την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με πρωτοφανή αριθμό θεμάτων (9) λόγω καθυστέρησης σύγκλησής του (μετά από 20 μέρες):

1. τις διαθέσεις εκπ/κών ΠΕ-11, ΠΕ-07, ΠΕ-08, ΠΕ-16 από τη Β/θμια εκπ/ση 2. την επανεξέταση διάθεσης εκπ/κών ΠΕ-11, ΠΕ-19, ΠΕ-32 από τη Β/θμια εκπ/ση 3. την τοποθέτηση αναπληρωτών εκπ/κών ΠΕ-07 μειωμένου ωραρίου (Β’ ΦΑΣΗ), ΠΕ-06 και ΠΕ-70 (Δ’ ΦΑΣΗ) 4. τη διάθεση εκπ/κών ΠΕ-05, ΠΕ-07 μειωμένου ωραρίου (Α’ ΦΑΣΗ), ΠΕ-07 μειωμένου ωραρίου (Β’ ΦΑΣΗ) και ΠΕ-06 5. τον ορισμό προϊσταμένων στο Δ.Σ. Καλλιθέας και στο νηπιαγωγείο Βουρλιωτών 6. την έγκριση άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή 7. την αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών 8. (ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ) την τροποποίηση διάθεσης εκπ/κών ΠΕ-06, ΠΕ-11 9. (ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ) τις διαθέσεις εκπ/κών Θεατρικής Αγωγής και Καλλιτεχνικών.
Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι:
1.     Καθυστέρησαν αδικαιολόγητα οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Β/θμιας εκπαίδευσης από το προηγούμενο ΠΥΣΠΕ.
2.     Τοποθετήθηκαν εκπ/κοί ειδικοτήτων στα σχολεία, χωρίς να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ, χωρίς να ενημερωθούν οι αιρετοί και χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι εκπ/κοί για όλα τα κενά, όπως αποδείχτηκε στη συνεδρίαση μετά από τηλεφωνική ενημέρωση εκπ/κού. 
3.     Διατέθηκαν πάλι εκπ/κοί ειδικοτήτων από τη Β/θμια εκπ/ση, χωρίς να υπάρχουν αιτήσεις με τις προτιμήσεις των σχολείων, αλλά ούτε και τα μόριά τους.
4.     Στο ερώτημά μου, γιατί δε διατίθεται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στο Δ.Σ. Χριστού Ραχών, η απάντηση του ΠΥΣΠΕ ήταν ότι είχε τοποθετηθεί εκπ/κός Φυσικής Αγωγής από το Σεπτέμβρη. Στη συνέχεια όμως δόθηκε κενό, επειδή πήρε απόσπαση. Τελικά αποδεικνύεται ότι δεν έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα η απόσπασή του από το Υπουργείο. Τι έχει να απαντήσει ο προϊστάμενος της Ικαρίας; Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός;
5.     Δεν έχει διευκρινισθεί από τη διοίκηση το πώς και πότε θα πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί που έχουν τοποθετηθεί στα ολοήμερα σχολεία και θα πληρωθούν από το ΕΣΠΑ.
6.     Ανεστάλη η λειτουργία του Ολοήμερου σχολείου Πλατάνου για το σχολικό έτος 2010-11 με απόφαση της περιφερειακής Δ/ντριας Β. Αιγαίου, λόγω έλλειψης μαθητών στο ολοήμερο τμήμα.
7.     Ζήτησα και έγινε αποδεκτό από το ΠΥΣΠΕ να προηγηθεί το δεύτερο θέμα, επειδή είχε συζητηθεί στο προηγούμενο ΠΥΣΠΕ. Η διοίκηση είχε δεσμευτεί στην ΕΛΜΕ Σάμου, ότι θα γίνουν από την αρχή οι διαθέσεις των εκπ/κών με βάση τα μόρια και τις αιτήσεις προτίμησής τους. Τελικά συζήτησαν μόνο τις αιτήσεις των εκπ/κών που είχαν κάνει ένσταση.  Μάλιστα είχαμε παρέμβαση από εκπ/κό Β/θμιας στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, όπου μας διαβεβαίωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί, ώστε να κάνει αίτηση…
8.     Τέλος, ζητήθηκε από τον αιρετό της ΔΑΚΕ, ως έκτακτο θέμα, οι αναπληρωτές που υπηρετούν στο γραφείο να τοποθετηθούν εικονικά σε σχολεία με περισσότερα μόρια (!), αλλά η διοίκηση επιφυλάχτηκε να απαντήσει σε επόμενο ΠΥΣΠΕ. Η θέση της Αγωνιστικής Συνεργασίας σ΄ αυτό το θέμα είναι πάγια: διαφωνούμε κατ΄ αρχήν με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στα Γραφεία, γιατί αυτό απαγορεύεται και προτείνουμε να καλύψουν κενές θέσεις σχολείων.
Κακαγιάννης Αντώνης Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου 6944271826 – 2273027770

Δεν υπάρχουν σχόλια: