Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 30 Σεπτέμβρη 2010

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου
Κακαγιάννη Αντώνη

Την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. την τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών (Γ’ ΦΑΣΗ) και 2. την τοποθέτηση-διάθεση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από την Α/θμια και τη Β/θμια εκπ/ση.
Στο πρώτο θέμα έγιναν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (Γ’ ΦΑΣΗ).

Όσον αφορά τα κενά η Διοίκηση είχε δώσει τρία (3) εικονικά κενά, τα δύο στο 2ο Δ.Σ. Σάμου και το ένα στο Δ.Σ. Ξυλοσύρτη, χωρίς να έχουν ενημερώσει τους αναπληρωτές, ότι τα κενά αυτά ήταν για διοικητικές θέσεις στη Δ/νση Α/θμιας εκπ/σης και στο Γραφείο της Ικαρίας. Έκανα παρέμβαση προς τη Διοίκηση ότι είναι υποχρεωμένη να αναγράψει στον πίνακα ανακοινώσεων ότι τα συγκεκριμένα κενά είναι για τα Γραφεία της Διοίκησης.  Χρειάστηκε, όμως και δεύτερη (!) παρέμβαση προς το Δ/ντή Εκπ/σης, όπου δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει τηλεφωνικά τους αναπληρωτές.
Διαφώνησα με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στα Γραφεία, γιατί οι αναπληρωτές διορίζονται για να καλύπτουν μόνο λειτουργικά κενά και πρότεινα να καλύψουν τις κενές θέσεις των σχολείων. Συγκεκριμένα έκανα πρόταση να δοθούν τα κενά στο 2/θέσιο Δ.Σ Πλατάνου, που υποβιβάστηκε σε 1/θέσιο και στην Ε’ τάξη στο Δ.Σ. Πυθαγορείου, αλλά η πρότασή μου απορρίφτηκε.  Φαίνεται ότι ο νέος μας Δ/ντής Εκπαίδευσης δε «χαραμίζει» 25.000 ευρώ (όπως έχει πει) για να ανοίξει σχολεία… χαραμίζει όμως 50.000 για το γραφείο του… Πράσινη διαφάνεια!!!
Στο δεύτερο θέμα ήταν οι τοποθετήσεις των εκπ/κών ειδικοτήτων με διάθεση από την Α/θμια και τη Β/θμια εκπαίδευση.
Ζήτησα αναβολή του συγκεκριμένου θέματος, επειδή:
  1. δε δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν τα κενά των σχολείων, ενώ μάλιστα από τη Διοίκηση Α/θμιας Εκπ/σης τους έιχε ειπωθεί ότι δεν έχουν δικαίωμα δήλωσης και θα τους διαθέσει από μόνο του το ΠΥΣΠΕ.
  2. δεν υπήρχε πίνακας μορίων των εκπ/κών, ώστε να γίνουν οι τοποθετήσεις
Ως αιρετός δεν μπορούσα να επιτρέψω να γίνουν οι τοποθετήσεις αυτές, και μάλιστα από τη  στιγμή που -σύμφωνα με τη διοίκηση- έγιναν όλα μέσω τηλεφωνικών συνομιλιών, και γι’ αυτό ζήτησα αναβολή του θέματος, ώστε να κάνουν όλοι οι εκπ/κοί δηλώσεις τοποθέτησης, να γίνει κι ο πίνακας των μορίων, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στο ΠΥΣΠΕ.
Τα υπόλοιπα όμως μέλη δεν το δέχτηκαν –μαζί και ο αιρετός της ΔΑΚΕ- με την αστεία δικαιολογία ότι πρέπει να επισπεύσουμε για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία… Υπενθυμίζω όμως ότι οι διαθέσεις των εκπ/κών της Β/θμιας ήταν γνωστές από την προηγούμενη εβδομάδα.
Πάγια θέση μας είναι ότι οι διαθέσεις των εκπ/κών ειδικοτήτων πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τις δηλώσεις τους και τα μόριά τους.
Μετά από τις διαμαρτυρίες των εκπ/κών, η ΕΛΜΕ Σάμου έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ/ντή Α/θμιας εκπ/σης, που αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να ζητήσει αιτήσεις από όλους τους εκπ/κούς έως την Τετάρτη 6-10-10.
Τώρα, η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα των διαθέσεων δεν ενοχλεί τη διοίκηση και τον αιρετό της ΔΑΚΕ;
Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826 – 2273027770

Δεν υπάρχουν σχόλια: