Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ποιοι παραπληροφορούν το λαό;

Γράφει η Κουκίδα

Βρε καλά μας τα σούρνουν οι πολίτες. Γιατί τα τελευταία εικοσιτετράωρα σύσσωμο το δημοσιογραφικό σινάφι -κάποιοι σκοπίμως κάποιοι όχι- συμμετέχουν στην παραπληροφόρηση του λαού και επικεντρώνουν τα ρεπορτάζ τους στις ανταλλαγές κατηγοριών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Αφήνουν αλώβητο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που είχε ως μοναδική εντολή να μαζέψει έσοδα. Τα έκανε θάλασσα και το μάρμαρο των ελλείψεων πληρώνουν οι πολίτες.Χθές δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα 9μήνου του προϋπολογισμού που δείχνουν ότι πλέον κινούμαστε κάτω από τους στόχους και στις δαπάνες. Πάει περίπατο το περίφημο μαξιλαράκι των 4 δισεκ. που τόσο υπερηφανευόταν ο υπουργός Οικονομικών. Όσο για τα έσοδα, και πάλι εκτός στόχων, ακόμα και των αναθεωρημένων.

Την ίδια στιγμή, η ύφεση καλπάζει, η ανεργία πιάνει κόκκινο, η οικονομική δραστηριότητα και η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο ναδίρ, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν, οι μικρές κλείνουν. Η κυβέρνηση, με τον προϋπολογισμό του 2011 θα δώσει την χαριστική βολή στην Ελλάδα, με τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα. Και οι δημοσιογράφοι τίποτα. Μεταδίδουν τις επαφές και τα μπράβο που εισπράττει ο κύριος Παπακωνσταντίνου από τους ίδιους ανθρώπους που κρύβονταν πίσω από την κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών, με περισσή αλαζονεία επιμένει να προβάλλει την μείωση του ελλείμματος σε νούμερα (και έξυπνη λογιστική) ως μεγάλη επιτυχία, αγνοώντας την πραγματικότητα. Όλα με την βοήθεια της συντριπτικής πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης. Γιατί όλα τα μέσα πλήττονται από την κρίση και φοβούνται τους ελέγχους της εφορίας. Και με αυτό τον τρόπο δεν τολμούν να πουν την αλήθεια. Εκεί πατάει ο υπουργός Οικονομικών και «αλωνίζει». Μόνο που η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ ακόμα and it's going to come and bite him in the butt (για να το καταλάβει καλύτερα).

ΥΓ: Απολαυστικότατος ο Μητσοτάκης. Τον κάλεσε το Μέγκα χθες το βράδυ στο δελτίο μπας και θάψει λίγο την ΝΔ ώστε να πέσει στα μαλακά η δήλωση Γιούνκερ ότι ο Παπανδρέου μίλησε για διαφθορά στην χώρα. Το βιολί του ο επίτιμος : «Η οικονομική πολιτική του Παπακωνσταντίνου είναι καταστρεπτική, κάνει λάθη, δεν υπάρχει υπουργείο οικονομικών, τα έκανε μούσκεμα, κάνει πολιτική με διαρροές που είναι παγκόσμια πρωτοτυπία» και άλλα πολλά. Πάγωσαν Τρέμη, Πρετεντέρης και προφανώς το κοντρόλ, που έβαλε επειγόντως στο πλάνο τον Τσίμα για να αλλάξει την κουβέντα και να ρωτήσει για τις δηλώσεις Σαμαρά ότι μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα  σε ένα χρόνο. Απάντησε ο επίτιμος : «Όσο δίκαιο είχε ο Παπανδρέου για το ότι υπάρχουν χρήματα, άλλο τόσο δίκαιο είχε ο Σαμαράς για τον μηδενισμό του ελλείμματος». Μούγκα οι μεγκαλίσιους. Στα πατώματα εμείς από τα γέλια.

ΥΓ1: Αδιάβαστος (;) ο Α.Παπαχελάς άφηνε τον Παπακωνσταντίνου να λέει πολλές ανακρίβειες χωρίς να τον αντικρούει.

ΥΓ2: Ο ΓΑΠ μίλησε επισήμως και ανοικτά ότι η Ελλάδα είναι χώρα της διαφθοράς στις 19/11/2009 στην συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Ανατρέξτε στο απόσπασμα γιατί επαναλαμβάνει την λέξη διαφθορά ουκ ολίγες φορές.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: