Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Π.Ε.Α.Ε. : Αποχή από τα ΠΕΚ !

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να απέχουν από τα ΠΕΚ, εφόσον αυτά γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας. Το Υπουργείο Παιδείας πρωτοστατεί στην μαύρη και απλήρωτη εργασία, βάζοντας εκπαιδευτικούς να επιμορφώνονται Σαββατοκύριακα και απογεύματα, παραβιάζοντας το ωράριο εργασίας, επιβάλλοντας αναγκαστικές και απλήρωτες υπερωρίες. Πολλοί αναπληρωτές δεν έχουν πληρωθεί ακόμα χρήματα ωρομίσθιας δουλειάς των προηγούμενων χρόνων, συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί από όλους και οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ είναι πιο προσωρινοί από ποτέ. Το Υπουργείο, βασιζόμενο στις ελαστικές και ανασφαλείς σχέσεις εργασίας των αναπληρωτών, παραβιάζει κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Επιπλέον, το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο του εργαζόμενου –κατοχυρωμένο δεκαετίες πριν– δεν αναθεωρείται, δεν μπαίνει κάτω από τις ανάγκες της όποιας επιμόρφωσης. Τα εργασιακά δικαιώματα είναι το Α και το Ω και δεν τα διαπραγματευόμαστε.

Ήδη εκατοντάδες συνάδελφοι απείχαν από τα ΠΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή συνέπεια. Το Υπουργείο γνωρίζει πως διαπράττει κραυγαλέα παρανομία με το να επιμορφώνει εκπαιδευτικούς εκτός ωραρίου. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην τρομοκρατηθούν από τις διευθύνσεις, τον ΟΕΠΕΚ και το Υπουργείο Παιδείας και να απέχουν από την επιμόρφωση των προσεχών ημερών.

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση και να καλύψει συνδικαλιστικά όλους τους συναδέλφους που απέχουν, καλούμε και τις δύο ομοσπονδίες να μπλοκάρουν την διαδικασία των ΠΕΚ εκτός εργασιακού ωραρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: