Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΕΚΠ/ΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ;;; (Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ, 10/11/2016)

Την Πέμπτη, 10/11, έγινε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με θέματα τις τοποθετήσεις και διαθέσεις εκπ/κών, την τροποποίηση των διαθέσεων ειδικοτήτων και άλλα θέματα, όπως εμφανίζονται παρακάτω:


Ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης, θέσαμε στη Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης, που ήταν και υπεύθυνη των πρόσφατων εκλογών, τη διαμαρτυρία μας για το γεγονός που έγινε αντιληπτό -και με σκωπτική διάθεση σχολιάστηκε από πληθώρα συναδέλφων- ότι σε όλη την εκλογική διαδικασία, τα ψηφοδέλτια που μοιράζονταν δεν εναλλάσσονταν από την εφορευτική επιτροπή, αλλά σε κάθε σειρά το πρώτο ψηφοδέλτιο ήταν πάντα της ΔΑΚΕ (τυχαίο;)

Η ευθύνη γι΄ αυτό βαρύνει την εφορευτική επιτροπή, η οποία είχε ορισθεί από τη ΔΙΠΕ, και ζητήσαμε να μην επαναληφθεί. Επίσης επισημαίνουμε το γεγονός ότι μέλος της εφορευτικής επιτροπής ήταν ο νυν εκλεγμένος γραμματέας του Συλλόγου (ΔΑΚΕ), τη στιγμή που -για ευνόητους λόγους- θεωρείται άγραφος νόμος να μη συμμετέχουν εκλεγμένα μέλη παρατάξεων σε εφορευτικές επιτροπές, ενώ για πρώτη φορά συνέβη κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στα χρόνια του συνδικαλιστικού κινήματος στη Σάμο. Όταν του θέσαμε το ζήτημα των ψηφοδελτίων, ο ίδιος παραδέχτηκε του λόγου το αληθές...

Ζητήσαμε ενημέρωση για τις τοποθετήσεις της Παράλληλης στήριξης, αφού πλέον -με υπουργική εγκύκλιο- τοποθετούνται μετά από συμφωνία Δ/ντριας Α/θμιας, Σχολικής συμβούλου και Προϊσταμένης ΚΕΔΔΥ και όχι από το ΠΥΣΠΕ. Υπενθυμίσαμε στην πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ ότι η εγκύκλιος αυτή προϋπήρχε, αλλά χωρίς να ακυρώνεται η λειτουργία του ΠΥΣΠΕ και οι δηλώσεις προτίμησης των συναδέλφων… Έτσι, λοιπόν, η νηπιαγωγός Χριστοδούλου Ελένη τοποθετήθηκε στο 2ο νηπιαγωγείο Σάμου, η Λεονταρίδου Θεοδώρα στο Δ.Σ. Φούρνων και η Γεωργιάδου Βασιλική (ενώ έπρεπε να παρουσιαστεί έως 4/11) δεν τοποθετήθηκε, επειδή της δόθηκε προθεσμία να σκεφτεί… αν θα αποδεχθεί το διορισμό της!!! Έτσι όμως μένει μαθητής ακάλυπτος έως σήμερα, ενώ επιπλέον δημιουργούνται οι σχέσεις «κατανόησης» ανάμεσα σε διοίκηση και εκπαιδευτικούς, που εξαργυρώνονται δεόντως στη συνέχεια…

1. Τοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός ΠΕ70, Μαρία Γκαραπλιάνα, στο 2ο Δ.Σ. Σάμου, επειδή συναδέλφισσα από το ίδιο σχολείο ορίστηκε ως συντονίστρια στη ΔΥΕΠ.

2. Αποδεσμεύθηκε ο εκπαιδευτικός ΠΕ07/Γερμανικής Γλώσσας, Αποστόλου Νικόλαος, κατά πλειοψηφία (4-1) από το Δ.Σ. Μαραθοκάμπου για να κάνουν Γαλλικά οι μαθητές, αν και είχαν επιλέξει ως δεύτερη γλώσσα τα Γερμανικά. Διαφωνήσαμε με την αποδέσμευση και ζητήσαμε οι μαθητές να κάνουν ως δεύτερη γλώσσα τα Γερμανικά που είχαν επιλέξει, σύμφωνα με τις αιτήσεις τους και όχι να την αλλάξουν σε Γαλλικά, επειδή υπάρχουν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί Γαλλικών. Σκεφτείτε, αν του χρόνου έχουμε πλεόνασμα εκπαιδευτικών Γερμανικής γλώσσας, θα αλλάξουν εκ νέου σε Γερμανικά; Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαμε διαφωνήσει με τη διάθεση του συναδέλφου, που μπορείτε να το δείτε εδώ

3. Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε δύο συναδέλφισσες ΠΕ70/Δασκάλων και ΠΕ32/Θεατρικής Αγωγής - ΑΜΩ.

4. Ορίσθηκε, ως αναπληρώτρια της Δ/ντριας του Δ.Σ. Όρμου Καρλοβάσου, η Δάφνου Σπυριδούλα.

5. Έγιναν νέες διαθέσεις (τροποποιητικές) των εκπαιδευτικών:
  • ΠΕ19/Πληροφορικής, Κουïμτζή Γεώργιο, στα σχολεία 2ο Αγίου Κηρύκου (8 ώρες), 1ο Αγίου Κηρύκου (7 ώρες) και Ευδήλου (8 ώρες).
  • ΠΕ16.50/Μουσικής, Βουγιούκα Μαρίας. Υπήρξαν δύο (2) δηλώσεις της εκπαιδευτικού. Στην τελευταία δήλωσή της, που ήταν και εισήγηση της προέδρου, ζητούσε 10 ώρες (Κοκκάρι), 5 ώρες (Μυτιληνιών), 4 ώρες (Αγίου Κων/νου) και 5 ώρες (Α/θμια εκπ/ση). Παράλληλα υπήρξε κοινό έγγραφο από τους/τις προïσταμένους των ολιγοθέσιων σχολείων Αγίου Κων/νου, Βουρλιωτών και Παλαιοκάστρου, οι οποίοι ζητούσαν να διατεθεί από δύο (2) ώρες στα σχολεία τους. Τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (4-1) η εισήγηση με τη διαφορά ότι οι 4 ώρες του Αγίου Κων/νου έγιναν 2 ώρες και προστέθηκαν οι άλλες 2 στο Δ.Σ. Βουρλιωτών.
          Διαφωνήσαμε με την εισήγηση, επειδή δεν είναι δυνατόν να καλύπτει το ωράριό της στην Α/             θμια και ζητήσαμε να παραμείνουν οι τρεις προτιμήσεις της συναδέλφου (σύνολο ωρών 19)               και να επιλέξει δύο ώρες ανάμεσα στα Δ.Σ. Βουρλιωτών και Παλαιοκάστρου. Σύνολο ωρών               21, που είναι και πάγια θέση της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ».
  • ΠΕ11.01/Φυσικής Αγωγής, Καραγιάννη Μαγδαληνής, η οποία είχε τοποθετηθεί για 18 ώρες στο Ειδικό Σχολείο Ικαρίας και για 6 ώρες στο ΕΕΕΚ Ευδήλου. Η ΔΙΔΕ Σάμου ζήτησε αντί 6, 10 ώρες για το ΕΕΕΚ Ευδήλου. Η εισήγηση της προέδρου πέρασε κατά πλειοψηφία (3-2).
          Διαφωνήσαμε με την εισήγηση και είπαμε να παραμείνει ως έχει η διάθεσή της παρόλο που               είχε συμφωνήσει προφορικά για τη διάθεσή της η προïσταμένη του Ειδικού σχολείου, όπως                 μας ενημέρωσε η πρόεδρος. Έγγραφη όμως δήλωση της συναδέλφισσας δεν υπήρξε.
  • Απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα της ΔΙΔΕ Σάμου, η οποία ζητούσε να διατεθούν, αν υπάρχουν, 8 ώρες ΠΕ08/Εικαστικών για το Γυμνάσιο Πυθαγορείου, 12 ώρες ΠΕ16/Μουσικής για το 1ο & 2ο Γυμνάσιο Σάμου και ορισμένες ώρες στη Β΄ Σάμου. Πιστεύουμε όμως ότι, αν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση από τη ΔΙΔΕ, μπορούσε να βρεθεί λύση, προτού τοποθετηθούν οι συνάδελφοι στα σχολεία της Α/θμιας.
  • ΠΕ07/Γερμανικής Γλώσσας, Σκούφουλα Ανδριάνα από ΔΙΔΕ για 4 ώρες στο Δ.Σ. Φούρνων.
6. Έγινε αποδεκτή για μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία του εκπαιδευτικού ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής, Νικολαΐδη Δημήτριου έως 31/12/15 (8 έτη, 9 μήνες και 23 ημέρες). Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο 4354/15 για μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών αναγνωρίζεται μόνο η προϋπηρεσία έως 31/12/15. Μετά την 1/1/16 έχει ανασταλεί η μισθολογική εξέλιξη όλων των εκπαιδευτικών έως 31/12/17.

7. Όσον αφορά το αίτημα της εκπαιδευτικού ΠΕ06/Αγγλικής Γλωσσας-ΑΜΩ στη Β΄ Σάμου, η οποία ήθελε να αναβαθμισθεί σε πλήρους ωραρίου, η πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ μας ενημέρωσε ότι η απάντηση του υπουργείου ήταν ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες ώρες του εν λόγω κλάδου στην οικεία περιοχή πρόσληψης. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι στο έγγραφο που έστειλε η Δντρια δεν ανέφερε (!) ότι υπήρχαν 4 ώρες αγγλικών τις οποίες είχε ζητήσει ήδη σχολείο της Ικαρίας. Ίσως τότε να ήταν διαφορετική η απάντηση του υπουργείου και η εργασιακή κατάσταση της συναδέλφισσας...

8. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι υπήρξε διαμαρτυρία μέλους του ΠΥΣΠΕ για τα πολλά θέματα της Η.Δ. τα οποία βάζει η πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δε έχει λάβει καθόλου υπόψη της τις ενστάσεις και τις προτάσεις μας για την ομαλή λειτουργία του ΠΥΣΠΕ. Το μόνο που μέχρι σήμερα αποδέχθηκε από τα αιτήματά μας ήταν το να ενημερώνει και τα αναπληρωματικά μέλη (!!!) για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826 - 22730.61970/61231

Δάλλη Μαρία 
Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου
6974476651 - 22730.91775

Δεν υπάρχουν σχόλια: