Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Αθώωση του συναδέλφου, αιρετού, Παντελή Βαϊνά

Όπως γνωρίζετε σήμερα 14/11/16 έγινε η δίκη του αιρετού, Παντελή Βαϊνά. Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία η οποία ξεκίνησε στις 11.45 και τελείωσε 6:30 ο συνάδελφος μας, Παντελής Βαϊνάς, ΑΘΩΩΘΗΚΕ, κατά πλειοψηφία, από κάθε κατηγορία!!!

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιρετοί της Γ΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις διευθυντών του 2011!! Οι κατηγορίες εναντίων τους ήταν σοβαρότατες και αφορούσαν "παράβαση καθήκοντος"-"κατάχρηση εξουσίας" και όλα αυτά γιατί βαθμολόγησαν με πολύ χαμηλό βαθμό υποψήφιους διευθυντές!!

Για εμάς είναι σαφές ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων μέσω του απαράδεκτου, πειθαρχικού δικαίου, σε μια περίοδο όπου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο που οι "δανειστές" και η Τρόικα θέλουν να επιβάλλουν "συνδικαλιστικό νόμο" ο οποίος αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

Όσοι όμως σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τσακίζουν εκπαιδευτικούς και να τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτιού γελιούνται. Το εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά έχει τη δύναμη να βάλει κι ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των Αιρετών που διώκονται και τους υπερασπιστήκαμε όπως κάναμε και θα κάνουμε με κάθε συνάδελφο/ισσα που διώκεται άδικα.

Ευχαριστούμε όλους τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο από όλες τις γωνιές της Ελλάδας με ψηφίσματα, υπογραφές, χρήματα κλπ.

Η σημερινή αθώωση του συναδέλφου Παντελή Βαϊνά ανοίγει το δρόμο για τις επόμενες δίκες που θα γίνουν στις 2 Φλεβάρη του 2017 (εναντίον του Παντελή Βαϊνά και του Γιώργου Χρόνη).Έχουμε μεγάλη υπομονή και αντοχή για αυτό και στις επόμενες δίκες θα είμαστε ξανά όλοι εκεί στο πλευρό των Αιρετών.

Θα είμαστε στα δικαστήρια μέχρι την τελική και πλήρη κατάρρευση κάθε κατηγορίας σε βάρος των συναδέλφων μας.


ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 2/2/17

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: