Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Συλλόγου Δ/Ν Σάμου προς το Δήμο Σάμου

Πρόταση της "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου ομόφωνα καταγγέλλει το Δήμο Σάμου για την καθυστέρηση της καταβολής των χρημάτων του 2016 στις Σχολικές Επιτροπές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιχορηγεί όλους τους Δήμους της Χώρας με 4 δόσεις το χρόνο για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Στο Δήμο Σάμου έχουν διατεθεί οι 3 δόσεις και το ποσό της κάθε δόσης ανέρχεται στο ποσόν των 78.510 ευρώ. Στις 31/10/16 έχει διατεθεί και η 4 δόση από το υπουργείο στο Δήμο Σάμου με την επισήμανση ότι:

«Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την άμεση απόδοση από τους ΟΤΑ χωρικής αρμοδιότητάς τους στις οικείες Σχολικές Επιτροπές, των πιστώσεων που τους διατίθενται, επισημαίνοντάς τους ότι πρέπει να προχωρήσουν επειγόντως, σε όλες τις απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες»

Ο Δήμος Σάμου όλο το 2016 δεν έχει καταβάλει καθόλου χρήματα στις σχολικές επιτροπές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε εκκρεμότητα 200.000 ευρώ (110.000 στην Α/βάθμια και 90.000 στη Β/βάθμια).

Θεωρούμε ότι είναι άδικο τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, να μην αποδίδεται στα σχολεία η όποια οικονομική δυνατότητα τους αναλογεί, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, όπου η επί δεκαετίες υποχρηματοδοτούμενη παιδεία περνάει πλέον και από τις συμπληγάδες του Δήμου Σάμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: