Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Σάμου

Πρόταση της "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου ομόφωνα καταγγέλλει τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, που για πρώτη φορά στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος επεμβαίνει με έγγραφό της στα εσωτερικά του Συλλόγου μας, ζητώντας την επιβεβαίωση του εκπροσώπου μας στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Μετά τη διαμαρτυρία για τη μη κατανομή των χρημάτων από το Δήμο στις σχολικές επιτροπές, αντί να απαντήσει με στοιχεία στα ερωτήματα που τέθηκαν, έρχεται για πρώτη φορά με έγγραφό της και ζητά από τη Δ/νση Α/βάθμιας και το Σύλλογο Δασκάλων να της γνωστοποιήσουν τη σύνθεση του Δ.Σ., τον εκπρόσωπο της ΔΕΠ ή αν παραμένει ή όχι ο μέχρι τώρα ορισμένος εκπρόσωπος, κος Κακαγιάννης.

Να ενημερώσουμε λοιπόν ότι η ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε δικαιοδοσία να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του Συλλόγου μας. Το μόνο που πρέπει και επιβάλλεται να κάνει είναι να κατανέμει γρήγορα τα ποσά που διατίθενται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Άλλωστε έχει δοθεί και η Δ΄ κατανομή των 78.510 ευρώ από 31 Οκτωβρίου 2016 από το Υπουργείο Εσωτερικών με την επισήμανση ότι:

«Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την άμεση απόδοση από τους ΟΤΑ χωρικής αρμοδιότητάς τους στις οικείες Σχολικές Επιτροπές, των πιστώσεων που τους διατίθενται, επισημαίνοντάς τους ότι πρέπει να προχωρήσουν επειγόντως, σε όλες τις απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες»

Ως εκ τούτου σας καλούμε να εγκαταλείψετε τέτοιου είδους πρακτικές που προσβάλλουν νόμιμα και ενεργά σωματεία και να ασχοληθείτε με το κύριο έργο σας, που είναι η κατανομή των χρημάτων στα σχολεία, που ήδη περικόπτουν τις αγορές τους με σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία τους, την υλικοτεχνική υποδομή και την υλοποίηση του παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού τους έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: