Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στον διωκόμενο συνάδελφο Π. Βαϊνά

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο συνάδελφο Παντελή Βαϊνά αιρετό του ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας, ο οποίος δικάζεται τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 γιατί έχει μηνυθεί από υποψήφιο διευθυντή μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011.

Ως λόγοι για τη μήνυση του υποψήφιου διευθυντή αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκε με χαμηλό βαθμό από τον αιρετό. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ο αιρετός είχε όλο το δικαίωμα να βαθμολογήσει όπως αυτός έκρινε, λαμβάνοντας υπόψη του και τις καταγγελίες που είχε εις βάρος του ο συγκεκριμένος υποψήφιος για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας.

Μετά και την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να σταματήσουν τώρα οι ποινικές διώξεις σε βάρος των αιρετών γιατί ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και την ελεύθερη έκφραση γνώμης και αποφασίζει διευκολυντική στάση εργασίας για τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016, από τις 10:00πμ έως τις 3:00μμ και συγκέντρωση συμπαράστασης στις 10:30πμ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7, αίθουσα 3).


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Δελτίο Τύπου - PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: