Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Πυθαγόρειο Σάμου: Πληρώνουν το ακριβότερο νερό…

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα του Πυθαγορείου. Την υποδέχτηκαν κάτοικοι του χωριού, ώστε να ενημερωθούν και να συζητήσουν θέματα που τους αφορούν.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για διάφορα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έγινε συζήτηση πάνω σε πολλά ζητήματα, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείο Πυθαγορείου, Αντώνης Κακαγιάννης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, λόγω του ότι δεν έχουν ρευστότητα για τις λειτουργικές τους ανάγκες. Αν και έχουν δοθεί οι 3 δόσεις του 2016 από το υπουργείο στο δήμο, ακόμα δεν έχουν διατεθεί τα αναλογούντα ποσά στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να φτάσουν στα σχολεία.

Έντονα παράπονα έγιναν και από τους κατοίκους για τους λογαριασμούς ύδρευσης του Πυθαγορείου. Το Πυθαγόρειο πληρώνει το ακριβότερο νερό σε σύγκριση με άλλες περιοχές του νησιού. Από το 2011 υπάρχει αυτό το ζήτημα και ακόμα δεν έχει δοθεί λύση. Γιατί άραγε να υφίσταται αυτή η ανισότητα μεταξύ κοινοτήτων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: