Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Χωρίς Θέρμανση και ζεστό νερό το Γ.Ν. Σάμου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά όλα τα τμήματα και οι κλινικές του νοσοκομείου, ανάμεσά τους η παιδιατρική και η μαιευτική (!!!) δεν έχουν θέρμανση και ζεστό νερό αφού η διοίκηση δεν έχει φροντίσει να προμηθευτεί πετρέλαιο ακόμη!!

Εκτός από την έλλειψη πετρελαίου υπάρχουν και πολλά άλλα προβλήματα τα οποία δυσχεραίνουν την κατάσταση! Ανάμεσα σε αυτά είναι τα σώματα θέρμανσης τα οποία λείπουν από τους θαλάμους καθώς και τα χαλασμένα που δεν λειτουργούν ακόμη και όταν υπάρχει πετρέλαιο. Πολλά κλιματιστικά επίσης δεν λειτουργούν αφού δεν γίνεται προμήθεια ανταλλακτικών ώστε να επισκευαστούν!

Σε όλα τα παραπάνω προστίθενται οι χαλασμένες είσοδοι οι οποίες παραμένουν μέρα – νύχτα ανοιχτές! Στην παλιά κεντρική είσοδο εδώ και ένα χρόνο έχει σπάσει ένα τζάμι και δεν έχει γίνει αντικατάσταση του από καμία διοίκηση του τελευταίου έτους!

Τα προβλήματα της θέρμανσης και του ζεστού νερού δεν αφορούν μόνο τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου αφού οι νυχτερινές βάρδιες το χειμώνα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν από το κρύο.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και των περικοπών τα οποία είναι τακτική και της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, ώστε να παρουσιάζουν «πλεόνασμα».

Απαιτούμε να δοθεί τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μας άμεσα!

Να συντηρηθούν, να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν όπου απαιτείται όλα τα κλιματιστικά και τα σώματα θέρμανσης.

Να γίνει άμεσα προμήθεια πετρελαίου ώστε να λυθούν τα χρόνια προβλήματα του ζεστού νερού και της θέρμανσης σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές του νοσοκομείου μας τώρα!

Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και το υπουργείο έχει ευθύνη για την εξασφάλιση πετρελαίου και υλικών που σχετίζονται με την θέρμανση στο Γ.Ν. Σάμου αν υπάρχει κώλυμα στην προμήθεια του από το νοσοκομείο για οικονομικούς λόγους!

Η μόνη λύση είναι η άμεση και επαρκή χρηματοδότηση της υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό! Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας!

Ο Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας
Σταμάτης Φιλιππής                         Ουρανία Πάσουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: