Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

2 Δεκεμβρίου πανελλαδικό παν- αναπηρικό συλλαλητήριο των ατόμων με αναπηρία στην Αθήνα!

Στις 2 Δεκέμβρη, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Συγκεντρωνόμαστε στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, για να ακολουθήσει πορεία στη Βουλή! Ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής Ημέρας ΑμεΑ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει πανελλαδικό, παν- αναπηρικό συλλαλητήριο!

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας θέλουμε να ζήσουμε!
Με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη!

Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, στις 2 Δεκέμβρη 2016, ενόψει τις 3 Δεκέμβρη 2016, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως και ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε λόγω των επώδυνων και σκληρών μέτρων μιας ατέρμονης πολιτικής λιτότητας που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Δηλώνουμε ότι θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ισότητα δικαιοσύνη!

Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε.

Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας «Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!», παλεύοντας για την υγεία, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, για την πρόνοια, τα επιδόματα, την εργασία, τα εισοδήματα, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την αποιδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, την δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: