Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου στα σχολεία

Με εγκύκλιο, που υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωσταντίνος Γαβρόγλου,  παρέχονται πληροφορίες για τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, του αντιδικτατορικού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης.

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:

1.Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

2. Μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων καλούνται να διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις, ομιλίες, που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων, στο πλαίσιο των οποίων παρακαλούνται όπως λάβουν υπόψη και αξιοποιήσουν τις μαρτυρίες Αγωνιστών της περιόδου του Πολυτεχνείου.

3.Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στις 17 Νοεμβρίου είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Π.Ε., θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των Διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων.

4.Τα εσπερινά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και τα απογευματινά και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύουν όσα περιγράφονται στο αρ. 4, παρ.1γ των Π.Δ.200/1998 & 201/1998 (Α ́161), αντίστοιχα.

Η εγκύκλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: