Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

“Μηχανισμός” αξιολόγησης για 20.000 στελέχη εκπαίδευσης

“Μηχανισμό” αξιολόγησης (σ.σ. θα "βαφτιστεί" αυτοαξιολόγηση), ξεκινώντας από τα 20.000 στελέχη εκπαίδευσης, θα στήσει μέσα στο 2017 ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Την “πόρτα” του νέου συστήματος αξιολόγηση, ως αξιολογούμενοι πρώτοι θα περάσουν οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Θα ακολουθήσουν με τη σειρά:

Α.  Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης,

Β. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, και

Γ. Οι Διευθυντές σχολείων

Η αξιολόγηση δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα αλλά θα επιδιωχθεί να εντοπιστούν οι αδυναμίες και να διαμορφωθεί σχετικό πρόγραμμα βελτίωσης.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης θα καταρτιστεί ύστερα από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα πολιτικά κόμματα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πάντως μέχρι σήμερα:

ΠΡΩΤΟΝ: Το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν έχει καταργηθεί. Μάλιστα ο πρώην υπουργός Παιδείας Ν. φίλης το είχε επικαλεσθεί σε έγγραφο σχετικά με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η Πλατφόρμα που έγινε η αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης με το Προεδρικό Διάταγμα 152 , μπορεί να μην είναι στον “αέρα” (σ.σ. είχε απενεργοποιηθεί με εντολή του κ. Κουράκη), αλλά τα δεδομένα των αξιολογήσεων δεν έχουν διαγραφεί.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων:

- Των Περιφερειακών Διευθυντών

- Των Προισταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης

- Των Σχολικών Συμβούλων

- Των Διευθυντών Εκπαίδευσης

- Για τους Διευθυντές σχολείων ενώ είχε ξεκινήσει η αξιολόγηση  διακόπηκε πριν την τελική προθεσμία ανάρτησης των αξιολογικών κρίσεων, τον Φεβρουάριο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: