Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Άμπελος, Σταυρινήδες, Μανολάτες Σάμου: Δεν έχουμε αγροτικό ιατρό

Την Τετάρτη 6 Απριλίου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε τις τοπικές κοινότητες των Σταυρινήδων και της Αμπέλου. Στους Σταυρινήδες συνάντησε και μίλησε με κατοίκους, ενώ στην Άμπελο πραγματοποίησε ομιλία και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για διάφορα θέματα.

Έγινε συζήτηση πάνω σε σημαντικά θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα για τον τρόπο λειτουργίας του δήμου, για τον προγραμματισμό που υπάρχει, αλλά και για διάφορα οικονομικά στοιχεία του δήμου.

Στην συζήτηση παρευρέθηκαν η εκπρόσωπος των Μανολατών, Καλλιόπη Αξιώτου, και ο πρόεδρος της Αμπέλου, Γιώργος Λογαράς. Και οι δύο αναφέρθηκαν στο θέμα των αγροτικών ιατρών. Στο παρελθόν, ο αγροτικός ιατρός επισκέπτονταν μια φορά την εβδομάδα την Άμπελο, τους Σταυρινήδες, τους Μανολάτες, και δύο φορές την εβδομάδα τον Άγιο Κωνσταντίνο. Στις μέρες μας, ο αγροτικός ιατρός έρχεται μόνο μια φορά την εβδομάδα και μόνο στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, όπως είπαν, και είναι πολύ δύσκολο να εξυπηρετηθούν όλα αυτά τα χωριά, με τόσο πλήθος ηλικιωμένων ανθρώπων, που δεν έχουν τρόπο να μετακινηθούν για να επισκεφτούν τον αγροτικό ιατρό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: