Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Μετακινήσεις εκπαιδευτικών Δ/Ν Σάμου στην Αθήνα

Στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση (15/4/2016), η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης εκπαιδευτικών προς την Αθήνα, για τη συγκέντρωση στο υπουργείο. Η αρχική πρόταση που κατέθεσαν σε εμάς ήταν να καλυφθούν έξοδα 50 συναδέλφων, που σήμαινε περίπου (50χ100=5000 ευρώ) από το ταμείο του Συλλόγου (σημειωτέον ότι ο Σύλλογος στο ταμείο του έχει μόλις 10 χιλ. ευρώ, από όλα τα χρόνια της λειτουργίας του).

Να θυμίσουμε ότι οι συνδρομές των μόνιμων συναδέλφων είναι 30 ευρώ και από αυτά μόνο τα 6 ευρώ κρατά ο τοπικός Σύλλογος, ενώ των αναπληρωτών 20 ευρώ και παραμένουν στο Σύλλογο 5 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα (24 και 15 ευρώ) αντίστοιχα πάνε στη ΔΟΕ.

Τελικά μάθαμε ότι μετακινήθηκαν στην Αθήνα 10 συνάδελφοι, των οποίων τα έξοδα αντιστοιχούν στα ετήσια έσοδα από τις συνδρομές όλων των συναδέλφων για το Σύλλογο που είναι περίπου 1100 ευρώ…

Η πρότασή μας ήταν να καλυφθούν τα έξοδα όσων επιθυμούν να μετακινηθούν στην Αθήνα από την Ομοσπονδία μας (ΔΟΕ), αφού τα περισσότερα χρήματα των συνδρομών καταλήγουν εκεί. Εξάλλου αντίστοιχη απόφαση είχε πάρει και η ΟΛΜΕ για τους συλλόγους από επαρχία.

Ολόκληρη η πρότασή μας προς το Δ.Σ. του Συλλόγου ήταν :

Την Παρασκευή 15 Απριλίου συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 11:30 το πρωί με αιτήματα:
  • Να αποσυρθεί η πρόταση – έκτρωμα
  • Κατάργηση του Ν.3848/10
  • Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση
  • Μόνιμος διορισμός των αναπληρωτών τώρα
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση της Παρασκευής 15/4/2016 κηρύσσουμε πέρα της 3ωρης στάσης (11-14:00) της ΔΟΕ επιπλέον:
  • 3ωρη στάση εργασίας (8:00-11:00) και (13:15-16:15) για το ολοήμερο και
  • Παράσταση διαμαρτυρίας 12:00 στα γραφεία της Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου για να υπάρχει συνολικά 24ωρη απεργιακή κάλυψη για όλους τους συναδέλφους, όσο για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών δεν έχουμε πρόβλημα αρκεί να ζητηθούν να καλυφθούν τα έξοδα από τη ΔΟΕ.
Εδώ υπάρχουν τα εξής ερωτήματα:
  1. Αφού πήραν απόφαση για μετακίνηση στην Αθήνα, γιατί δεν ενημέρωσαν όλους τους συναδέλφους;
  2. Αφού υπήρχε πρόβλεψη 50 συναδέλφων για την Αθήνα για ποιο λόγο ζήτησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Α/βάθμια, πόσο μάλλον αφού θα έλειπαν;
  3. Πώς γίνεται τελικά η ενημέρωση στα μέλη του Συλλόγου;
Η ενημέρωση, όπως μας είπαν οι συνάδελφοι, γίνεται πλέον μέσω facebook. Έτσι ήταν αρκετά ενημερωμένοι οι συνάδελφοι του facebook για το πόσοι θα πάνε στην Αθήνα και πότε θα φύγουν σε σχέση με τους υπόλοιπους που κανονικά θα έπρεπε να ενημερωθούν από τα σχολεία τους και ενημερώθηκαν την τελευταία μέρα (Πέμπτη) με e-mail το πρωί (09:23) για να μετακινηθούν στις 14:00 από το Καρλόβασι. Και το e-mail καταλήγει ότι «αντιπροσωπεία του συλλόγου (πώς ορίστηκε άραγε;) θα βρεθεί στην Αθήνα αύριο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Σημείο συνάντησης 13:45 μ.μ. στον λιμάνι Καρλοβάσου». Άρα κάποιοι συνάδελφοι ήξεραν και κάποιοι όχι…

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Δασκάλων δεν έχει facebook, άρα οι συνάδελφοι ενημερώνονται προσωπικά από τα μεμονωμένα μέλη της ΔΑΚΕ και όχι από το Δ.Σ. του Συλλόγου όπως θα έπρεπε. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν –για πολλούς λόγους- να αποτελούν το επίσημο μέσο ενημέρωσης του Συλλόγου, τη στιγμή που τα σχολεία (αλλά και πολλά μέλη του συγκεκριμένου Συλλόγου) μπορούν να ενημερωθούν μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι έχουν το δικαίωμα της ενημέρωσης από το Δ.Σ. του Συλλόγου με ίσους όρους και αποκλειστικά από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου. Οι όποιες κοινοποιήσεις δεν μπορεί να αντικαθιστούν αυτή τη λειτουργία.

Πιστεύουμε ότι το ταμείο του Συλλόγου πρέπει να προστατεύεται και να μην αποδυναμώνεται, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε επιτακτικές ανάγκες συναδέλφων (π.χ. άτοκα δάνεια προς αναπληρωτές στην αρχή κάθε χρονιάς), ταμείο αλληλεγγύης και τοπικές κινητοποιήσεις-εκδηλώσεις


Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση
την Τετάρτη, 20/4 στις 7:30 μ.μ. στο Δ.Σ. Βαθέος και στην 3ωρη στάση (11.00-14.00) την Πέμπτη, 21/4/16 

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: