Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΑΚΙΣ Σάμου: Aυθαιρεσίες στο Γηροκομείο Σάμου

Ορκίζονται στο όνομα της Δημοκρατίας για να καταπατούν τις αρχές της Δημοκρατίας.

Για αυθαιρεσίες σε ζητήματα που αφορούν το γηροκομείο Σάμου έκανε λόγο η ΑΚΙΣ στην τελευταία συνεδρίαση (28-3-2016) του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο νομοθέτης στα δημοκρατικά πολιτεύματα έχει καθορίσει συγκεκριμένη διοικητική κλίμακα, έτσι ώστε στην τοπική αυτοδιοίκηση να παίρνονται συλλογικές αποφάσεις, πρώτα στα Διοικητικά Συμβούλια των ΝΠΔΔ και μετά στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων.

1. Γιατί λοιπόν κ. Δήμαρχε παραχωρήσατε αυθαίρετα, δηλαδή χωρίς την σύγκλιση – έγκριση του ΔΣ του γηροκομείου, την προσφάτως ανακαινισμένη πτέρυγα του γηροκομείου σε μέλη εθελοντών και μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ).

2. Γιατί χωρίς την σύγκλιση – έγκριση του ΔΣ του γηροκομείου δώσατε εντολή να αποκαθηλωθεί η πέργκολα που υπήρχε στην αυλή του γηροκομείου και γιατί δεν απαντήσατε πού πήγε η ξυλεία της πέργκολας.

3. Γιατί επίσης, χωρίς την σύγκλιση – έγκριση του ΔΣ του γηροκομείου δώσατε εντολή να πάρουν τα υλικά του Κέντρου Ημερήσιας Φύλαξης Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του γηροκομείου.

Κύριε Δήμαρχε, επειδή είστε και πρόεδρος του ΔΣ του γηροκομείου, σας επισημαίνουμε ότι αυθαιρεσίες αυτής της μορφής δεν προάγουν τη Δημοκρατία, αλλά δίνουν λαβή στους δημότες για σχόλια περί κακοδιαχείρισης και μη χρηστής διοίκησης.

Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: