Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Το πρώτο ΧΡΥΣΟ μετάλλιο για την ΕΛΛΑΔΑ με την ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ

Η 20χρονη Άννα Κορακάκη κατάφερε να νικήσει 8-6 την Γερμανίδα αντίπαλό της και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 25μ. πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.!!!

Επίσης, χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στον τελικό των 10μ. αεροβόλο πιστόλι. Να σημειώσουμε πως η Κορακάκη έγραψε ιστορία. Έγινε η 4η αθλήτρια ή αθλητής που καταφέρνει στην ίδια διοργάνωση να πάρει δυο μετάλλια.

Αντίστοιχο επίτευγμα είχαν κατορθώσει ο Κώστας Τσικλητήρας στον στίβο το 1908 και το 1912 καθώς και οι Γιάννης Φραγκούδης και Γιώργος Ορφανίδης το 1896 στην σκοποβολή

Η Κορακάκη ήταν εντυπωσιακή στα ημιτελικά και με 19 πόντους πέρασε ως πρώτη στον μεγάλο τελικό εξασφαλίζοντας την ίδια στιγμή το μετάλλιο.

Αντίπαλος της εκεί ήταν η Γερμανίδα, Μόνικα Καρς, η οποία ενώ στην αρχή δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε ευστοχία την Ελληνίδα (6-0), στη συνέχεια, η αναμέτρηση έγινε... ντέρμπι.

Η Γερμανίδα μειίωσε σταδιακά σε 6-2, 6-4 και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6 την Ελληνίδα σε ένα σημείο που έμοιαζε να χάνει την ψυχραιμία της. 

Η τελευταία σειρά των βολών ανέδειξε την Ελληνίδα νικήτρια με 4-3 και ήταν αυτή που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο με συνολικό σκορ 8-6.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση.

Η τελική κατάταξη:

1. Αννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ)
2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)
3. Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
4. Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)
5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
6. Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)
7. Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)
8. Αντοανέτα Μπονέβα (Βουλγαρία)
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: