Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΔΟΕ: Χωρίς επιδοτήσεις για λειτουργικές δαπάνες θ΄αρχίσουν τα σχολεία

Όλοι γνωρίζουμε τις περικοπές των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Σε αυτή την υποβάθμιση έρχεται να προστεθεί η καθυστέρηση της εκταμίευσης της τρίτης δόσης από την κυβέρνηση, καθώς και η καθυστερημένη και μειωμένη δόση των δαπανών επισκευών και συντήρησης.

Τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά την καταβολή της δεύτερης δόσης και 15 ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία δεν έχουν, ακόμα, σταλεί τα χρήματα που είναι αναγκαία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αν συμπεριλάβουμε και τη χρονική καθυστέρηση που προκύπτει από τις διαδικασίες εκταμίευσης των δήμων, (για όσους από αυτούς τα αποδίδουν), είναι βέβαιο ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτά θα φτάσουν στις αρχές Οκτωβρίου.

Καλούμε την κυβέρνηση να εκταμιεύσει άμεσα τα χρήματα και να προχωρήσει σε έκτακτη επιχορήγηση για τις λειτουργικές και τις επισκευαστικές δαπάνες, στηρίζοντας έμπρακτα τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: