Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Τροποποιήθηκε η απόφαση για τη λειτουργία των κυλικείων των σχολείων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη τροποποιήθηκε  η απόφαση για τη «Λειτουργία κυλικείων δημοσίων σχολείων».

Συγκεκριμένα τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν  η με αρ. 64321/ Δ4/16-5-2008 και  111526/Δ4/10-9-2010 αποφάσεις ως εξής:

α) η παράγραφος 1 αντικαθίσταται ως ακολούθως: «1. Η ανάθεση από τη Σχολική Επιτροπή της λειτουργίας και εκμετάλλευσης των κυλικείων των δημοσίων σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης γίνεται μόνον κατόπιν διαγωνισμού σε συνάρτηση με :

α) την τιμή της προσφοράς,
β) την προϋπηρεσία σε μίσθωση σχολικού κυλικείου,
γ) την πολυτεκνική ιδιότητα του ιδίου ή και προερχόμενου από πολυτεκνική οικογένεια,
δ) την μονογονεϊκή ιδιότητα,
ε) την πιστοποίηση του ΕΦΕΤ.

Η μοριοδότηση στις περιπτώσεις α, β, γ, δ, ε γίνεται ως εξής:

Ι. Κάθε προσφορά πολλαπλασιάζεται επί δύο.

II. Για κάθε χρόνο προϋπηρεσίας σε εκμίσθωση σχολικού κυλικείου υπολογίζεται ένα (01) μόριο. Το σύνολο των μορίων λόγω προϋπηρεσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα οκτώ (08).

III. Για την πολυτεκνική ιδιότητα υπολογίζονται μόρια ως ακολούθως:

• Πολύτεκνος υποψήφιος εκμεταλλευτής κυλικείου: πέντε (05) μόρια
• Υποψήφιος εκμεταλλευτής κυλικείου προερχόμενος από πολυτεκνική οικογένεια: τρία (03) μόρια

IV. Μονογονεϊκή ιδιότητα: τέσσερα (04) μόρια V. Πιστοποιημένος από τον ΕΦΕΤ υποψήφιος εκμεταλλευτής κυλικείου: επιπλέον ένα (01) μόριο.»

VI. Πιστοποιημένος είτε μέσω ΕΟΠΠΕΠ είτε μέσω εναλλακτικών σχημάτων (ΕΣΥΔ): δύο (02) μόρια

β) στην παράγραφο 2, σημείο α) απαλείφεται ο όρος «κοινοτικά».

γ) η παράγραφος 4 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α) Οι συμβάσεις ισχύουν για εννέα χρόνια, αρχίζουν την 1η Ιουλίου και λήγουν την 30η Ιουνίου του ενάτου έτους, χωρίς καμία περαιτέρω παράταση.

β) Ο εκμεταλλευτής του κυλικείου έχει την υποχρέωση να αναλάβει υπηρεσία εντός 30 ημερών από την έναρξη του διδακτικού έτους. Σε διαφορετική περίπτωση λύεται η συνεργασία και η Σχολική Επιτροπή καταγγέλλει την σύμβαση.»

δ) στην παράγραφο 6 μετά το σημείο θ) προστίθενται σημεία: ι) πιστοποιητικό δημόσιας αρχής από το οποίο να προκύπτει η ιδιότητα γονέα μονογονεϊκής οικογένειας, ια) πιστοποιητικό του ΕΦΕΤ και το σημείο ι) αναριθμείται σε ιβ).

Στην παράγραφο μετά το σημείο ιβ) απαλείφονται οι όροι «κοινοτικών» και «κοινοτικά».

ε) στην παράγραφο 8 να απαλειφθεί από το πρώτο εδάφιο η φράση « ή της κοινότητας».
στ) η παράγραφος 20 αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Η παρουσία του εκμεταλλευτή στο κυλικείο τις ώρες λειτουργίας του είναι απαραίτητη. Δύναται να επικούρείται από πρόσωπο, το οποίο θα πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις εργασίας. Το πρόσωπο το οποίο θα συνεπικουρεί πρέπει απαραιτήτως να πληροί τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τα άρθρα 4 (παρ. 1, 2, 3 και 4), 7, 8 και 9 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ: 26Α/9-2-2007), "Κύρωση του Κώδικα κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ."».

ζ) η παράγραφος 25 αντικαθίσταται ως εξής: «Τα μισθώματα των σχολικών κυλικείων αποτελούν έσοδο της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής και εισπράττονται και διατίθενται κατά τις ισχύουσες οικείες διατάξεις».

η) η παράγραφος 26 καταργείται.

θ) στην παράγραφο 29 η φράση «μετά τη συμπλήρωση της εξαετίας» αντικαθίσταται από τη φράση «μετά τη συμπλήρωση των εννέα (09) ετών».

ι) η παράγραφος 35 αντικαθίσταται ως ακολούθως: «οι συμβάσεις που έχουν καταρτιστεί ή έχουν παραταθεί και ισχύουν κατά το χρόνο δημοσίευσης της παρούσης απόφασης σύμφωνα με τη αρ. 64321/Δ4/ 16-5-2008 κοινή υπουργική απόφαση όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αρ. 111526/Δ4/10-9-2010, παραμένουν σε ισχύ».

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: