Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η φωτογραφία του τραυματισμένου αγοριού μετά τους νέους βομβαρδισμούς στη Συρία

Τη φωτογραφία δημοσιοποίησε ο γιατρός στα χέρια του οποίου βρέθηκε ο μικρός με το αχανές βλέμμα 

Ένα 5χρονο αγόρι καθισμένο στο πίσω κάθισμα ενός ασθενοφόρου και ‘χαμένο’ στις σκόνες και στα αίματα εξαιτίας ενός βομβαρδισμού στο Χαλέπι έχει γίνει το σύμβολο του πολέμου στη Συρία.

Το μικρό αγόρι ήταν ένα από τα πέντε που τραυματίστηκαν ύστερα από εναέρια επίθεση είτε των Ρώσων είτε του καθεστώτος Ασάντ στο Χαλέπι και σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά του είναι Omran Daqneesh.

Τη φωτογραφία έστειλε στον δημοσιογράφο της Telegraph, Raf Sanchez, ο γιατρός στα χέρια του οποίου βρέθηκε ο μικρός Omran. Βίντεο του Aleppo Media Center δείχνει διασώστες να τον τραβούν από τα συντρίμμια ενός σπιτιού και να τον τοποθετούν στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου.

Ο μικρός δεν κλαίει, αλλά σηκώνει το χέρι του και ακουμπάει τις πληγές του. ...Περισσότεροι από 300.000 Σύριοι υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πόσοι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι τις τελευταίες εβδομάδες. Το μόνο σίγουρο, δυστυχώς, είναι ότι θα υπάρξουν και άλλοι βομβαρδισμοί και άλλα παιδάκια σαν τον Omran.

Δεν υπάρχουν σχόλια: