Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Έγινε υψηλόβαθμος του Υπουργείου με χρήση παράνομου τίτλου σπουδών!!

Ο όμορφος και αγγελικά πλασμένος κόσμος της εκπαίδευσης την περίοδο 2010-2014 είχε πολλούς πρωταγωνιστές. Οι «κουκουλοφόροι» δεν θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν εύκολα το έργο τους, την ισοπέδωση δηλαδή της συνταγματικής νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση, αν δεν είχαν τους δικούς τους ανθρώπους μέσα στην καρδιά του Υπουργείου Παιδείας. Το κεντρικό πρόσωπο όμως που ανέλαβε να διεκπεραιώσει το deal σχολαρχών-τρόικα δεν ήταν διόλου τυχαίο. Και, όπως θα υπενθυμίσουμε σήμερα, ανελίχθη σε νευραλγική θέση του Υπουργείου χειριζόμενο ακόμη και διεθνή ζητήματα με τη χρήση παράνομου τίτλου σπουδών!!

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Η επί σειρά ετών στενός/η συνεργάτης/ιδα όλων των Υπουργών Παιδείας μέχρι και το 2014 και ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του Υπουργείου προώθησε το 2013 στην Τρόικα ως δήθεν έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σειρά αιτημάτων του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών των Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ), που είχαν ως στόχο την πλήρη ανατροπή του νομοθετικού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι τότε στην ιδιωτική εκπαίδευση και την μεγιστοποίηση των κερδών τους μέσω απίστευτων παρατυπιών και παρανομιών.

Το στέλεχος αυτό σε συνεργασία με το Σύνδεσμο των Ιδιοκτητών κατέθεσαν από κοινού προς την Τρόικα έγγραφο- όνειδος δεκατριών σημείων. Το κείμενο αυτό, που αποτελεί επί της ουσίας λίστα αιτημάτων του ΣΙΕΙΕ, παρουσιάστηκε στην Τρόικα ως πολιτικό αίτημα του Υπουργείου Παιδείας! Στο κείμενο αυτό, αναφέρονται όλες οι αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που μέχρι τότε ίσχυε για την ιδιωτική εκπαίδευση (θεσμικά, εργασιακά, μισθολογικά, κλπ.) καθώς και μια σειρά αιτημάτων για παράκαμψη της ισχύουσας νομοθεσίας σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν οι ιδιοκτήτες τα κέρδη τους.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ; ΚΑΙ ΟΜΩΣ…

Κι όμως, είναι αλήθεια. Διευκρινίζουμε σε όσους διαβάζουν την είδηση για πρώτη φορά ότι ο τίτλος δεν περιέχει κάποιο λάθος, ή κάποιο ευφυολόγημα. Το εν λόγω στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας που είχε το ρόλο του dealer ανάμεσα σε σχολάρχες και τρόικα έλαβε το «μεταπτυχιακό» του/της πολλά χρόνια πριν πάρει το πρώτο του/της πτυχίο. Την απίστευτη αυτή ιστορία αποκάλυψε η ΟΙΕΛΕ τον Ιούνιο του 2015.

Πιο συγκεκριμένα, Το συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος που, όπως προαναφέρθηκε, τα τελευταία χρόνια είχε χειριστεί κρίσιμα θέματα του Υπουργείου Παιδείας, είχε «βαφτίσει» εικοσαήμερο σεμινάριο σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε Master ! Την επιβεβαίωση της απάτης έκανε ο ίδιος ο βρετανικός πανεπιστημιακός φορέας. Ο πλαστός τίτλος χρησιμοποιήθηκε για την υπηρεσιακή ανέλιξη του εν λόγω στελέχους ως αποδεικτικό γλωσσομάθειας. Το πιο εξοργιστικό όμως της υπόθεσης είναι ότι το ΣΑΕΠ, το Συμβούλιο δηλαδή Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, αναγνώρισε τον εν λόγω τίτλο!

Η σαπίλα και η διαφθορά σε όλο της το μεγαλείο!

Αυτό το πρόσωπο ανέλαβε να εξυπηρετήσει τα ρουσφέτια των σχολαρχών στην τρόικα. Μήπως το ίδιο πρόσωπο χειρίστηκε την υπόθεση των παράνομων τίτλων της Άρτας και των άλλων περιοχών της Ελλάδας;;

Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: