Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

"Ανατροπή" Σάμου: Άλυτα προβλήματα καθημερινότητας στους Σπαθαραίους Σάμου

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Σπαθαραίων. Την υποδέχτηκαν κάτοικοι και από το τοπικό συμβούλιο ο πρόεδρος, Κώστας Παπασταματίου, και ο εκλεγμένος σύμβουλος με την "Ανατροπή", Σπύρος Γιαννούλης. Η ενημέρωση και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν εποικοδομητική για όλους.

Ο πρόεδρος του χωριού αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν αυτή την περίοδο. Πρέπει να δοθεί από τους κατοίκους λίγη προσοχή στην κατανάλωση του νερού, διότι δεν είναι αρκετό, και αυτό το πρόβλημα είναι χρόνιο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μετά από πολλές πιέσεις ο δήμος έστειλε αυτές τις μέρες συνεργείο καθαριότητας και με δυσκολία το συνεργείο αυτό παρέμεινε 2 μέρες στο χωριό, με αποτέλεσμα πάντα τα κεντρικά σημεία μόνο να καθαρίζονται και το υπόλοιπο χωριό να παραμένει μόνιμα ακαθάριστο.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέπτυξε διάφορα θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και την λειτουργία του δήμου. Ενημέρωσε για τις κινήσεις της δημοτικής παράταξης και για τον τρόπο που ενεργεί και αντιμετωπίζει την ουσία των ζητημάτων του τόπου. Αναλύθηκαν με παραδείγματα διάφορα θέματα, όπως η λειτουργία της δημοτικής αρχής, ο προγραμματισμός βασικών ζητημάτων και τα οικονομικά που διαχειρίζεται ο δήμος.

Ακολούθησε διάλογος των παρευρισκομένων και τοποθετήσεις αρκετών. Έγιναν παράπονα για διάφορα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι καθημερινά. Τα
ζητήματα που τέθηκαν ήταν για την καθαριότητα των δημόσιων χώρων, αλλά και του προαύλειου χώρου του σχολείου, που βρίσκεται η παιδική χαρά σε άθλια κατάσταση με επικίνδυνα όργανα, για τις επισκέψεις του αγροτικού ιατρού και για την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας. Επίσης, η Μεγάλη Βρύση, που παίρνουν νερό οι κάτοικοι, είναι ακαθάριστη και, αν και έχει γίνει τεχνική έκθεση για την προμήθεια υλικών για την ανακατασκευή της πέργκολας, ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: