Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ - Κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ - Λειτουργικά κενά (2-9-16)

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 2 Σεπτέμβρη  2016,  συζητήθηκε εκ νέου το θέμα των λειτουργικών κενών ανά σχολική μονάδα όλων των κλάδων. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τα ορισμένα μέλη. 

Διαφωνήσαμε με τον Ενιαίο τύπο Ολοημέρου και απείχαμε από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ της 2/9/2016, ανταποκρινόμενοι επίσης και στο κάλεσμα της ΔΟΕ προς τα μέλη και τους αιρετούς των ΠΥΣΠΕ, γιατί θεωρούμε ότι :

α) δημιουργεί ανυπέρβλητες δυσκολίες στην ανάπτυξη των ωρολογίων προγραμμάτων σε πρωινή ζώνη και ολοήμερο, 

β) διαταράσσει ορθές παιδαγωγικές πρακτικές στη διαχείριση των διδακτικών αντικειμένων, 

γ) δημιουργεί αντιπαιδαγωγικές συνθήκες (ιδιαίτερα για τους μαθητές των μικρότερων τάξεων) λόγω της συχνής εναλλαγής διδασκόντων, αλλά και γενικά "γυμνασιοποιεί" το Δημοτικό, 

δ) υποβαθμίζει ολοκληρωτικά το ρόλο του Ολοημέρου, ενώ χάνονται και πολλές θέσεις εκπαιδευτικών

ε) κάνει την καθημερινή μελέτη και την παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές του ολοημέρου εξαιρετικά δύσκολη, αφού οι δάσκαλοι εναλλάσσονται από μέρα σε μέρα.

στ) το ολοήμερο γίνεται πλέον το πιο ευάλωτο λειτουργικά τμήμα του σχολικού προγράμματος, αφού εξαρτάται αποκλειστικά από τους διορισμούς των ειδικοτήτων.

Τα λειτουργικά κενά Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γενικής Αγωγής μπορείτε να τα δείτε εδώ, ενώ τα λειτουργικά κενά της Ειδικής Αγωγής εδώ

Να θυμίσουμε ότι είχε ακυρωθεί  κατά πλειοψηφία (3-2) η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 29-8-16 για το προσδιορισμό των λειτουργικών κενών. Είχαμε στείλει έγγραφο στην Πρόεδρο και στα μέλη του ΠΥΣΠΕ που ζητούσαμε να μη γίνει η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Παρεβρεθήκαμε και  στη συνεδρίαση και ενημερώσαμε τα μέλη για ποιους λόγους δεν έπρεπε να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ για τα λειτουργικά κενά.  Όλη η ανακοίνωσή μας μπορείτε να τη δείτε εδώ

Στην κοινή συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ Σάμου διαπιστώθηκε ότι, μετά από διαβεβαίωση όλων των μελών του ΠΥΣΔΕ, μπορούν να διατεθούν 6 εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής (ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ, ΚΑΡΡΑΣ, ΜΑΥΡΙΚΗ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΕΤΥΧΑΚΗΣ, ΦΑΡΑΤΣΗΣ) στην Α΄Σάμου και  (ΜΟΥΧΑΛΗ) στη Β΄Σάμου με ολική διάθεση στην Α/θμια Σάμου και 5 (2 Β΄Σάμου) με μερική διάθεση. Επίσης, ορισμένες ώρες Μουσικής, Αγγλικών και Πληροφορικής.

Τα κενά που θα στείλει στην Περιφέρεια η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου:

Στα λειτουργικά κενά ΠΕ 70/Δασκάλων  υπάρχει η διάκριση ανάμεσα σε αναπληρωτές Τακτικού -  ΠΔΕ για ολιγοθέσια σχολεία (1/θ, 2/θ, 3/θ) και ΕΣΠΑ για Ενιαίου Τύπου Δημοτικά Σχολεία.

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου από τα 64 κενά  Δασκάλων θα δηλώσει 48 ΕΣΠΑ και 16 Τακτικού στην Α΄Σάμου και 7 ΕΣΠΑ και 6 Τακτικού στη Β΄Σάμου.

Στα λειτουργικά κενά ΠΕ 60/Νηπιαγωγών υπάρχει η διάκριση σε αναπληρωτές Τακτικού - ΠΔΕ για Νηπιαγωγεία που δε φοιτούν προνήπια και ΕΣΠΑ για Νηπιαγωγεία που φοιτούν και προνήπια. Στο ΠΥΣΠΕ Σάμου φοιτούν σε όλα τα νηπιαγωγεία και προνήπια.

Για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν μόνο για τα 4/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία.      

Περιμένουμε την Α΄ φάση των Αναπληρωτών.  πιθανότατα  αύριο Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου.

Οι πιστώσεις που έχουν εξασφαλισθεί για ΠΕ και ΔΕ για γενική και ειδική αγωγή,ΕΕΠ και ΕΒΠ φτάνουν τις 21.000. Εξ αυτών 15.000 από το ΕΣΠΑ 3.000 από κρατικό προϋπολογισμό και 3.000 από το ΠΔΕ.

Όσον αφορά την Γ΄ φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ θα ακολουθήσει νεότερη οδηγία από το υπουργείο για το χρόνο και τον τρόπο υποβολής αιτήσεων ανακλήσεων, τροποποιήσεων, επανεξετάσεων καθώς και νέων αιτήσεων απόσπασης από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς στο ΟΠΣΥΔ.

Πάντα στη διάθεσή σας


               Κακαγιάννης Αντώνης                                     Δάλλη Μαρία

    Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου                      Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου
            antoniskak18@gmail.com                                  dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: