Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Στο ΣΤΕ προσέφυγε η ΔΟΕ για το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ολοήμερου

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για τον κατ’ ευφημισμό «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου» και την ανάπτυξη του σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής (Ρυθμίσεις Νόμου για την Έρευνα, Υπουργικές Αποφάσεις για το ωράριο των νηπιαγωγών και το ωρολόγιο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου) έχει εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του και έχει προχωρήσει σε μια σειρά αποφάσεων και κινητοποιήσεων..
  που στοχεύουν στην ανατροπή όλων αυτών των νομοθετημάτων που απαξιώνουν και υποβαθμίζουν το δημόσιο νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο και το εναρμονίζουν πλήρως στις εντολές του ΟΟΣΑ και τη λογική των σκληρών περικοπών δαπανών και προσωπικού στη δημόσια εκπαίδευση.

Πέρα από την συνδικαλιστική δράση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (όπως έχει πράξει κάθε φορά που το έκρινε αναγκαίο και στο παρελθόν) χρησιμοποιεί και νομικά «εργαλεία» για την ενίσχυση της δράσης του.

Τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης για τον, υποτιθέμενο, «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου» και το ίδιο πρόκειται, άμεσα, να πράξει και σε σχέση με την Υπουργική Απόφαση για το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου.

Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τα οποία συσχετίζουν, αναληθώς, την αίτηση ακύρωσης της Δ.Ο.Ε. και το περιεχόμενό της με άλλην ή άλλες που έχουν καταθέσει ομάδες εκπαιδευτικών και των οποίων δε γνωρίζαμε την ύπαρξη αλλά ούτε, φυσικά, γνωρίζουμε  το περιεχόμενο.

Αν και, προτάσσοντας τη συνδικαλιστική δράση, δεν είχαμε σκοπό να δώσουμε, σε αυτή τη φάση, στη δημοσιότητα την αίτηση ακύρωσης, τη δημοσιοποιούμε για να σταματήσει η δόλια χρήση της από κάποιους και να δοθεί τέλος στη διασπορά φημών που ως μόνο στόχο έχει την καλλιέργεια κλίματος διχασμού στους κόλπους των εκπαιδευτικών.

Παλεύουμε ενωμένοι για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. 


Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.



Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την αίτηση ακύρωσης της ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: