Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι, παλιοί και νέοι, καλωσήλθατε στα νησιά μας! Σας ευχόμαστε μια όμορφη, ήρεμη και δημιουργική χρονιά με πολλές ευκαιρίες να γνωρίσετε και να απολαύσετε τις ομορφιές του τόπου μας!

Επειδή όμως «η καλή μέρα απ΄ το πρωί φαίνεται» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το ζήτημα των τοποθετήσεων, ζήτημα που μας είχε απασχολήσει πολύ από πέρυσι, αναζητώντας μια σταθερή και δίκαιη λύση για όλους.

Οι περισσότεροι που υπηρετούμε στο ΠΥΣΠΕ Σάμου (και για να ενημερωθούν και οι νέοι αναπληρωτές μας) θα θυμόμαστε την εκρηκτική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί πέρυσι, όταν –ενώ οι πρώτες τοποθετήσεις αναπληρωτών έγιναν από ενιαίο πίνακα, πηγαίνοντας ο καθένας στη θέση που του αναλογούσε με βάση τα μόριά του- την επόμενη κιόλας μέρα μετά από παρέμβαση του αιρετού της ΔΑΚΕ, το ΠΥΣΠΕ ξανασυνεδρίασε τοποθετώντας πρώτα τους τότε ΕΣΠΑ, που ενώ ήταν τελευταίοι στον πίνακα, έφτασαν να τοποθετούνται πρώτοι…

Τότε είχαμε καταγγείλει το γεγονός ως μέγιστη και κατάφωρη αδικία και είχαμε απευθυνθεί μέχρι και στο υπουργείο, δεδομένου ότι δημιουργούνταν εύλογα συναισθήματα άνισης αντιμετώπισης, αναστάτωση, στεναχώρια, θυμός για κάτι που ήταν εξαρχής λυμένο (τα προβλήματα δημιουργήθηκαν μετά)… Η πρόταση τότε της παράταξής μας ήταν ότι όλοι οι συνάδελφοι θα έπρεπε να διορίζονται από τον ενιαίο πίνακα, να τοποθετούνται με βάση τα μόριά τους, γνωρίζοντας εξαρχής όλα τα κενά, και κατόπιν να δηλώνονται στη μισθοδοσία των διαφόρων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ κ.τ.λ.). Έτσι δε θα υπήρχε καμιά αδικία, θα γίνονταν σεβαστά τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων και οι ατομικές προτιμήσεις τους και γενικά δε θα δημιουργούνταν τα προβλήματα που δημιουργεί ο κατακερματισμός και η κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών.

Αυτή η πρόταση κέρδισε τελικά την πλειοψηφία των συναδέλφων και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου με μοναδική αρνητική ψήφο και πάλι αυτή του αιρετού της ΔΑΚΕ. Επομένως χαιρόμαστε ιδιαίτερα που φέτος ο ίδιος αιρετός υιοθετεί με τη σειρά του την πρότασή μας και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες με ενότητα και ομοψυχία.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου που κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς σε ΕΣΠΑ και ΠΔΕ

ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Δικαιοσύνη, ισότητα, διαφάνεια στις υπηρεσιακές διαδικασίες

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αντώνης Κακαγιάννης                                                     Μαρία Δάλλη
                 Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου                               Αναπληρώτρια αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826, 22730.61970, 22730.27662                6974476651. 22730.91775, 22730.95453


Δείτε και το ενημερωτικό για τις προσλήψεις εδώ

Το ΠΥΣΠΕ μετά από πρότασή μας θα συνεδριάσει την Παρασκευή 9-9-16 στις 7:00 μ.μ. με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της Β΄ Σάμου και το Σάββατο 10-9-16 στις 9:00 με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της Α΄ Σάμου και τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.

Δυσπρόσιτα σχολεία/νηπιαγωγεία στη Σάμο είναι τα εξής: Βουρλιωτών, Πύργου, Κουμεϊκων (όχι το νηπιαγωγείο), Πλατάνου, Μαραθοκάμπου, Παγώνδα και Καλλιθέας.

Στη Β΄ Σάμου όλα τα σχολεία/νηπιαγωγεία είναι δυσπρόσιτα εκτός του 1ου Αγίου Κηρύκου (σχολείο/νηπιαγωγείο) και το 2ο νηπιαγωγείο Αγίου Κηρύκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: